27 Şubat 2020 12:41

Gazeteci Sultan Çoban’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Sultan Çoban'a, Facebook paylaşımı gerekçe gösterilerek “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla açılan davada 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Akın Çeliktaş/DHA

Paylaş

Gazeteci Sultan Çoban hakkında yalnızca tek bir Facebook paylaşımı gerekçe gösterilerek “terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada Çoban’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezanın ertelenmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesinin 2 hafta önceki kararına atıf yapan Avukat Veysel Ok, mahkeme kararı olmadan sosyal medya paylaşımlarında kimlik tespiti yapılamayacağını, polis raporunun hem hukuka hem de özel hayatın gizliliği ilkesine aykırı olduğunu belirtti, dosyadan çıkarılmasını talep etti.

Sultan Çoban mütalaaya karşı beyanında “Paylaşımlarım gazetecilik faaliyeti kapsamındadır, haber paylaşma ve arşiv amaçlıdır, propaganda suçu işlemedim” dedi. Avukat Ok ise “Bu fotoğraflar uluslararası ajanslara aittir, Türkiye medyasında da paylaşılmıştır. Haber değeri vardır” diye konuştu.

Davada kararını açıklayan mahkeme, gazeteci Çoban’ı YPG ile ilgili bir Facebook paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı, cezanın ertelenmesine hükmetti. Çoban’ın yurt dışı yasağı da kaldırıldı.

Çoban’ın YPG ile ilgili tek bir Facebook paylaşımı, "yargı reform paketi" kapsamındaki yeni düzenlemeye rağmen “terör örgütü propagandası” için gerekçe gösterildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılardan koronavirüs açıklaması: Tedbirler, bilimin gösterdiği yolda alınmalı

SONRAKİ HABER

DİSK Yönetim Kurulu görev dağılımını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...