27 Şubat 2020 12:48 Güncelleme: 27 Şubat 2020 13:38

İzmir Alsancak Bornova Sokağı araç trafiğine kapatılıyor mu?

İzmir'de Alsancak Bornova Sokağı olarak bilinen 1469 Sokağın yayalaştırılmasına yönelik yeni bir adım atıldı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Alsancak 1469 (Bornova) Sokağının yayalaştırılarak araç trafiğine kapatılması kararı alındığı duyuruldu.

Ayrıca İBB resmi sosyal medya hesabından, uygulama projesinden önce bölge sakinlerinden ve esnaftan görüş alındığı belirtildi. Bu uygulamayı ise bölge esnafına sorduk. Bölgede faaliyet yürüten esnafın uygulamadan, böyle bir gelişmeden memnun olduklarını ifade etti. Esnaflar, bundan sonraki süreçte ise daha fazla müdahil olmak istediklerini de belirtti.

YENİ DÜZENLEME NASIL OLACAK?

Yayalaştırılacak sokak, esnafın ve vatandaşın indirme bindirme yükleme ve boşaltmalarının nasıl yapılacağı sorunun belli saatlerde araç trafiğine açılmasını öngörüyor. Sokak, saat 04.00-10.00 saatleri arasında açık olması hedefleniyor. Belirtilen saatler arasında Atatürk Caddesi’nden (Gar tarafından) sokağa giriş tek yönlü yapılabilecek. 

Yaya trafiğine kapatılması planlanan sokağın bu uygulamadan sonra özellikle yayalar açısından derin bir nefes alacağı belirtiliyor.(İzmir/EVRENSEL)

Reklam