27 Şubat 2020 12:09

TÜMTİS yöneticileri artık serbest

Sendikal faaliyetleri nedeniyle 2017'den beri cezaevinde tutulan TÜMTİS yöneticileri tahliye edildi.

Fotoğraf: TÜMTİS

Paylaş

Sendikal faaliyet nedeniyle tutuklanarak 6 yıl hapis cezasına çarptırılan TÜMTİS Ankara eski Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan ve yöneticiler tahliye edildi.

Ankara Şube Başkanımız Nurettin Kılıçdoğan ve 14 şube yöneticisi ve üyesi, patron şikayeti üzerine 2007 yılında gözaltına alınmış, 7 şube yöneticisi tutuklanmış; 6,5 ay tutuklu kaldıktan sonra da çıkarıldıkları ilk duruşmada serbest bırakılmışlardı.

Ancak Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi 14 sendikacı hakkında “TÜMTİS üyesi işçilerin sayısını çoğaltmak, bu şeklide sendikanın aidat gelirini arttırmak” ve tatildeki işyerinin çalışmasına mani olarak “iş ve çalışma hürriyetini engellemek” suçunu işledikleri gerekçesiyle 2 yıl ile 6 yıl arasında hapis cezasına hükmetmişti. Süreç AİHM’ye kadar taşınırken, 2017’de tekrar cezaevine giren sendikacılar, geçtiğimiz hafta tahliye edildi.

Özel yetkili mahkemenin kararının sendikalaşma hakkını ihlal eden bir karar olduğunu belirten TÜMTİS Genel Merkezi, “Fedakarlıkları ve mücadeleci tutumlarıyla örnek bir davranış sergileyen üyelerimizle gurur duyuyoruz. Bu süreçte tutuklu şube yöneticilerimizle ve sendikamızla dayanışma içerisinde olan; uluslararası üst örgütümüz ITF ve ETF’ye, konfederasyonumuz Türk-İş’e ve bağlı sendikalara, DİSK’e, KESK’e ve bağlı sendikalarına, demokratik kitle örgütlerine ve basın emekçilerine teşekkür ediyoruz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Şimşek: Vahit Bıçak'a en güzel yanıtı kadın dayanışması verdi

SONRAKİ HABER

"Yunan adalarındaki mülteci kamplarının amacı Türkiye’ye geri göndermek"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...