27 Şubat 2020 11:02

Erdoğan İdlib'de 3 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İdlib'deki gelişmelerin Türkiye'nin lehine döndüğünü ileri sürerek, İdlib'de 3 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

AKP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen "‘Siyaset Akademide Başlar" programında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'deki gelişmelerin Türkiye'nin lehine döndüğünü ileri sürerek "İdlib'de 3 şehidimiz var. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Libya'da daha önce Hafter lehine olan yapıyı tersine döndürdük. İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü."

""Biz Adana mutabakatı ile Suriye'deyiz. Rusya'nın desteği olmasa Esed'in ayakta durması mümkün değil. Yüz binlerce vatandaşını öldüren Esed'i kalkıp dost olarak görmek mümkün değil. Varsın o, Bay Kemal'in dostu olsun, bizim dostumuz olamaz. Bay Kemal akıl veriyor. Esed ile görüşün diyor. Merak etme, sen daha onu tanımadan ben Esed ile görüşüyordum."

"Bizi taciz eden kim olursa olsun tepesine bineriz. Bay Kemal akıl veriyor. 'Esed ile görüşün' diyor. Merak etme, sen daha onu tanımadan ben Esed ile görüşüyordum. Çok seviyorsan sen git Esed'le görüş."

"İdlib'de 3 şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Ruslarla görüşmeler devam ediyor. Fakat biz şunu söylüyoruz. Biz Adana mutabakatı ile İdlib’deyiz."

"Biz Suriye Milli Ordusu ile oradayız. Askerlerimizle dayanışma içindeler, bu şekilde orada mücadeleyi sürdürüyoruz."

"Hindistan şu anda katliamların cirit attığı bir hale ülke geldi. Müslüman katliamı yapıyor Hindular. Bunlar nasıl olacak da dünya barışına imkan verecek, destek verecek? Mümkün değil."

"Bu aralar Bay Kemal'in ağzından bazı şeyler çıkıyor. Geliyorlarmış. Geçen söyledim, aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Siz zaten tek partili dönemden bu yana hep aynı şeyi söylediniz. 'Geldik, geliyoruz, geldik geliyoruz.' Hala geleceksiniz. Bu millet size buraları teslim etmez."

"Ben siyasetçiyim, ben cumhurbaşkanıyım, başbakanım, bakanım, şu koltuğa oturdum, bir daha ben bu koltuktan kalkmayacağım.' Yok böyle bir şey."

"Gönlünü kazanamadınız kimseyi partinize üye yapamazsınız. Hukuki olarak engeli olmayan her bir vatandaşımızı potansiyel üye adayımız olarak görüyor ve partimizin çatısı altına davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de 8 Mart etkinlikleri: Gülistan bulunmadan bu işin peşini bırakmayacağız

SONRAKİ HABER

Deprem hasar raporu çık dese de cepler kal diyor...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...