27 Şubat 2020 10:56

Avukatlar: Adliye kantinlerinde adil ücret politikası uygulanan kadar boykota devam

İstanbul’daki adliye kantinlerinde vatandaşlar ve avukatlar için uygulanan fiyatların diğer yargı mensuplarından daha yüksek olması boykot ediliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul’daki adliye kantinlerinde vatandaşlar ve avukatlar için uygulanan fiyatların diğer yargı mensuplarından daha yüksek olması boykot ediliyor. İstanbul Barosu ile Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Avukatlar Derneği (ÖHD) ise durum düzelene dek boykot çağrısı yaptı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde bulunan kafeteryada bir araya gelen avukatlar adliyelerdeki fahiş ve eşitsiz fiyat politikasına karşı boykottaydı. Burada konuştuğumuz Av. Kemal Aytaç şunları söyledi: “Avukatlara uygulanan fahiş fiyat politikasını protesto ediyoruz. İstanbul Barosunun almış olduğu bir karar var bu karar doğrultusunda aşağı yukarı on beş gün süren bir etkinlik bu. Bugünde geldik bu kafeteryada oturuyoruz. Bir şey yiyip içmiyoruz. Bunu devam ettireceğiz. Başka şekil ve biçimlerde de boykotu devam ettireceğiz. Bu politika değişene kadar adil bir ücret politikası uygulanana kadar boykotu devam ettireceğiz. Meslektaşlarımızdan gerekli çaba ve destek bekliyoruz. Adalet arayışımız devam ediyor. Hak, hukuk diyoruz. Biz avukatlar kendi hakkımızı bu ülkede arayamazsak, mücadele edemeyeceksek başkalarına faydalı olmamız mümkün değil. Öncelikle kendi haklarımızı savunacağız. Ve mutlaka başaracağız.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Modacı Barbaros Şansal’ın sözleri bilirkişilere sorulacak

SONRAKİ HABER

Koronavirüs nedeniyle Japonya'da okullar kapatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...