27 Şubat 2020 10:27

Modacı Barbaros Şansal’ın sözleri bilirkişilere sorulacak

“Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla mahkemeye çıkan modacı Barbaros Şansal’ın dava konusu sözlerinin hukuk ve edebiyat bilirkişisine sorulmasına karar verildi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Modacı Barbaros Şansal hakkında 2017 yılında cezaevinde açlık grevindeyken tahliye edilen ihraç akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Şansal ve avukatının hazır bulunduğu duruşmayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de izledi. Kimlik tespitlerinin ardından duruşmaya geçildi.

İlk olarak savunma yapan Barbaros Şansal, olay günü Brüksel’de olduğunu, Nuriye Gülmen’in tahliye olmasından kaynaklı böyle bir paylaşım yaptığını söyledi. Yaptığı paylaşımla laik, demokratik, sosyal ve hukuk devletine vurgu yaptığını, Türkiye Cumhuriyeti’ni ya da devlet büyüklerini aşağılayıcı cümlelerin olmadığını söyleyen Şansal, sözlerinin konuşma bütünlüğü içinde kullanılmış cümleler olduğunu belirterek beraat talebinde bulundu. Şansal bir hüküm verilecekse de hükmün açıklanmasını geriye bırakılması talebinin olmadığını belirtti. 

Savunmaların ardından mahkeme, Şansal’ın sarf ettiği sözler için hukuk ve edebiyat bilirkişisinden rapor istenmesine karar vererek duruşmayı 11 Haziran’a erteledi. 

İhraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen de duruşmaya gelerek Şansal'a destek oldu. Gülmen, Twitter hesabından "Barbaros Şansal @barbarosansalfn açlık grevindeyken tahliye olduğum gün çektiği bir vidyodan dolayı yargılanıyor. Çağlayan adliyesi 52. Asliye Cezadayız. Ne direnenleri, ne de bizleri savunanları yıldırabilirsiniz. Çünkü beraberiz ve sizden korkmuyoruz" paylaşımı yaptı.

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP, HDP, İYİ Parti TMMB Sağlık Komisyonunu olağanüstü toplantıya çağırdı

SONRAKİ HABER

Avukatlar: Adliye kantinlerinde adil ücret politikası uygulanan kadar boykota devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...