27 Şubat 2020 10:16
Son Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2020 11:22

KHK TV YouTube kanalına erişim engeli: Yargı kararı yok, YouTube'dan açıklama yok

Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edilenler tarafından kurulan KHK TV YouTube kanalına erişim Türkiye'de engellendi.

Görsel, KHK TV'nin YouTube kanalından alınan ekran alıntısı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edilenler tarafından kurulan ve özellikle KHK'li hikayelerine yer veren YouTube kanalı KHK TV'ye erişim Türkiye'de engellendi.

KHK’lilerin yaşadığı mağduriyetleri dile getirerek, KHK’linin sesi olmaya çalışan ve yaklaşık 23 bin abonesi olan KHK TV YouTube kanalı, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın erişim engeli ile karşılaştı. Konuyla ilgili ilk tepkiler HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan geldi. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda erişim engelinin mahkeme kararı olmadan alındığını duyurarak "KHK Televizyonu Youtube kanalına erişim yasağı getirilmiş. KHK zulmünün ortaya çıkmamasını istiyorlar, başaramayacaklar! Aydınlık, karanlığı mutlaka yenecek. İstediğiniz kadar gözlerimizi kapamaya çalışın, güneş balçıkla sıvanmaz!" dedi.

KHK TV "Tüm Kamuoyunu KHK’lar ile fazlasıyla mağdur olmuş insanlara, ses olmaya /destek olmaya çağırıyoruz!" derken kararı mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Genel Yayın Yönetmenliğini KHK ile ihraç edilen Prof. Haluk Savaş'ın yaptığı ve çalışanlarının tamamının gönüllü olduğu YouTube kanalı KHK TV, 1 Ağustos 2019'da kurulmuştu. Türkiye dışından erişilebilen kanalın 22 binden fazla abonesi bulunuyor.

“KEYFİ ŞEKİLDE ENGELLENDİ”

7 aydır yaptıkları yayınlarda KHK mağdurlarının hikayelerini paylaşan, etkinliklerini haberleştiren ve bir dayanışma ağına dönüşen kanalın yayın kurulundan Münir Korkmaz, kendilerine ulaşan herhangi bir tebligat ya da mahkeme kararı olmadığını ve YouTube’dan konu ile ilgili henüz bir dönüş olmadığını belirterek kanalın keyfi şekilde engellendiğini söyledi.

Kanalın ülkede yaşanan insan hakları mağduriyetlerini ve insan hakları sorunlarını gündeme getirdiğini ifade eden Korkmaz, “İllerde tamamen gönüllü KHK’li muhabirlerimizle haberler yapıyoruz.  23 bin abonemiz var. Türkiye’deki insan hakları ihlalleri yayına konuluyor. Engelleme kararının hiçbir hukuksal dayanağı yok. Kanalın bu şekilde yayınının engellenmesini şiddetle kınıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İdlib gerilimi | Türkiye'nin 'yakın zamanda' dediği görüşme Rusya'nın gündeminde yok

SONRAKİ HABER

CHP, HDP, İYİ Parti TMMB Sağlık Komisyonunu olağanüstü toplantıya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...