27 Şubat 2020 09:16
Son Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2020 14:54

Koronavirüs, kadınların 8 Mart etkinliğine yasak gerekçesi yapıldı

Resmi olarak Türkiye’de tespit edilmeyen koronavirüs, Adana Ceyhan’da HDP’nin 8 Mart etkinliğine yasak gerekçesi yapıldı: "Genel sağlık açısında uygun görülmemiştir."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Ceyhan’da HDP’nin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirmek istediği şölen için Kaymakamlığa yaptığı başvuru, resmi olarak Türkiye'de tespit edilmeyen koronavirüs gerekçesiyle reddedildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ceyhan İlçe Örgütünün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 6 Mart'ta Yersuat Mahallesi Orhan Kemal Bulvarı üzerinde bulunan alanda yapılacak şölen için Ceyhan Kaymakamlığına yaptığı başvuru reddedildi. Kaymakamlık, "Genel güvenlik, kamu düzeni ve bölge ülkelerde yaşanan salgın hastalık nedeniyle genel sağlık açısında uygun görülmemiştir" gerekçesini öne sürdü.

"AKP MİTİNGİNDE SALGIN YOK, ŞU ANDA NEDEN VAR?"

Şölenin yasaklanmasına tepki gösteren HDP Ceyhan İlçe Eş Başkanı Delal Mamuk, kararın keyfi olduğunu belirterek, etkinliği gerçekleştirmekte kararlı olduklarını söyledi.

Yetkililerin ülkede Koronavirüsü vakasına rastlanmadığına dair yapılan açıklamaları anımsatan Mamuk, "Ülkede salgın hastalık varsa, ülkenin her yerinde bu karar uygulansın. Sadece bize dönük bu karar uygulanmasın. AKP İzmir'de miting alanında binlerce insanı toplarken, salgın hastalık yokken, şu anda neden var" diye sordu.

HDP'Lİ VEKİLLER, KARARI SÜLEYMAN SOYLU'YA SORDU

HDP Adana milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, yazıda belirtilen güvenliği tehdit ve kamu düzenini bozma gerekçelerinin yasal dayanağını sordu.

Vekiller, söz konusu engelleme ile ilgili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Aynı metni soru önergesi olarak sunan vekiller şu sorulara yanıt istedi:

  • Şölenin iptali için öne sürülen genel güvenliği tehdit ve kamu düzenini bozma gerekçelerinin yasal dayanağı nedir?
  • Kadın şöleni ile bölge ülkelerde yaşanan salgın hastalık arasında nasıl bir korelasyon bulunmaktadır?
  • Adana’da herhangi bir Koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edilmiş midir?
  • Adana’da genel güvenlik, kamu düzeni ve bölge ülkelerde yaşanan salgın hastalık nedeniyle yapılmasına izin verilmeyen başka bir etkinlik var mıdır? Var ise bu etkinlikler nelerdir?

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman'da iş kazası: Buğday torbalarının altında kalan işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Ankara'da bir bina çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...