27 Şubat 2020 09:14 Güncelleme: 27 Şubat 2020 10:11

Dikili’den Bergama Belediyesi işçilerine destek

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Dikili Kadın Platformu ile Bergama Demokrasi Platformu, Bergama Belediyesinde işten atılan ve direnişte olan 3 kadın işçi için basın açıklaması yaptı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Dikili'de; Bergama Belediyesi önünde direnişe başlayan 3 kadın işçi için basın açıklaması düzenlendi. Dikili Emek Demokrasi Platformu, Dikili Kadın Platformu ile Bergama Demokrasi Platformu tarafından yaılan açıklamayı Dikili Kadın Platformundan Avukat Ekin Urcun Baran Kabakbaş yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyareti nedeniyle direnişin yasaklanmasını eleştiren Kabakbaş, “Anayasal hak ve özgürlükleri tanımayan, demokratik hakları, haksız ve hukuka aykırı kısıtlayan, OHAL anlayışını sürdüren bu kararı Dikili Kadın Platformu olarak kınıyoruz. Bize her yer mücadele alanı, her yer direniş diyen onurlu üç kadını nerde olursa olsun asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğu hatırlatan Kabakbaş, “Alev, Deniz, Gonca uğradıkları haksızlıkla mücadele etmek için direnişteler. Ekmek, emek, gelecek mücadelesi memleket mücadelesidir. Bu haksızlık son bulana kadar üç kadın arkadaşımızın yanındayız” diye konuştu.(İzmir/EVRENSEL)

Reklam