27 Şubat 2020 08:57

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Emekliler bir maaş tutarında promosyonu hak ediyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, emeklilere en az bir maaş tutarında banka promosyon ücreti ödenmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere bankalar tarafından verilecek promosyon tutarının, bir maaş olarak güncellenmesi gerektiğini söyledi. Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, emeklilerin bankalar tarafından verilen maaş promosyonu düzenlemesinin 2007’de gündeme alındığını, 2017’de uygulamaya geçtiğini hatırlattı.

PROMOSYON DÜZENLEMESİ BİTİYOR

Bu ay itibarıyla promosyon düzenlemesinin sona erdiğini belirten Gürer, yeni dönem için de promosyon düzenlemesinin uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Gürer, promosyonla ilgili güncelleme yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, emeklilerin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, verilecek promosyon tutarının bir maaştan aşağı olmaması gerektiğini söyledi.

Mevcut durumda 300-400 lirayı aşmayan bir promosyon ödemesi yapıldığını anımsatan Gürer, promosyonun emekliler için ciddi bir beklenti olduğunu kaydetti. Emeklilerin yaşam koşullarının ekonomik krizle birlikte iyice ağırlaştığını söyleyen Gürer, “4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 750, yoksulluk sınırı 7 bin 353 liraya çıkmıştır. Promosyon ile ilgili yapılacak destek mutlaka güncellenmeli ve bir maaş tutarına çıkarılmalıdır” dedi. Bayramlarda verilen emekli ikramiyelerinin de artırılması ve 1000 lira yerine asgari ücrete yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, emekliler ile ilgili intibak düzenlemesinin de hayata geçirilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat İş örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider'e saldırı

SONRAKİ HABER

Dikili’den Bergama Belediyesi işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...