Direnişteki işçiden, Megam Tekstil yöneticileri hakkında suç duyurusu

Megam Tekstil işçisi Necat Gündüz, firma yöneticilerinin işçileri sendikadan istifa ettirmek için baskı kurduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu.

27 Şubat 2020 08:43
Paylaş

DİSK/Tekstil’in örgütlendiği Çorlu’daki Megam Tekstil’de işçilerin sendika hakkı için başlattıkları direniş sürüyor.

Fabrika önünde işçiler baskılara rağmen direnişlerine devam ederken fabrika içinde ise işçilerin sendikadan istifa etmesi isteniyor. İşçiler, sendikadan istifa etmeyenlerin zam alamayacağı, sendika geldiği durumda patronun fabrikayı kapatacağı, işsiz kalacakları yönünde söylemlerle sendikadan istifa etmeye zorlandıklarını belirtiyor.

Bu gelişmeler üzerine, sendikanın örgütlendiği ilk günlerde işten atılıp aynı gün işe geri alınan işçilerden biri olan Necat Gündüz, fabrika yetkilileri hakkında Çorlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Verdiği dilekçede kendisi hakkında asılsız suçlamalarla tutanaklar tutulduğunu, işten atmakla tehdit edildiğini, kendine ve arkadaşlarına sendikadan istifa etmeleri konusunda baskı uygulandığını, sendikalı olmanın Anayasa ile bir hak olarak tanındığını ve bundan vazgeçmeyeceklerini belirten Gündüz, Genel Müdür Deniz Soylu, İdari İşler Amiri Ulvi Özgür ve Müşteri Temsilcisi Necati Şahin’den şikayetçi olduğunu belirtti.

(Çorlu/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Taciz şikayetiyle gittiği emniyette bekçinin tacizine uğradı

SONRAKİ HABER

İnşaat İş örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider'e saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...