27 Şubat 2020 08:18 Güncelleme: 27 Şubat 2020 08:50

Haber-Sen İzmir Şubesi: Kaliteli hizmet verebilmek için yeterli personel istiyoruz

Haber-Sen İzmir Şubesi PTT'de yaşanan sorunlara, personel eksikliğine ve çalışanların izin haklarını kullanamamasına ilişkin basın açıklaması yaparak personel sayısının arttırılmasını talep etti.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel 

Reklam

Haber-Sen İzmir Şubesi son dönemlerde PTT'de yaşanan sorun ve sıkıntılarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Bayraklı Posta İşleme Merkez Müdürlüğünde yapılan basın açıklamasında "Daha çağdaş ve nitelikli hizmet verebilmek için yeterli personel istiyoruz" yazılı pankart açan postane çalışanları PTT'deki en büyük sorunun personel eksikliği olduğunu vurguladı. Basın açıklamasına postane çalışanlarının yanı sıra Haber-Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, TİS ve Hukuk Sekreteri Yaşar Polat da katıldı.

Açıklamada ilk olarak söz alan Haber-Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, İzmir'de ve Türkiye'nin her yerinde PTT'de yaşanan sıkıntılara ve personel eksikliğine dikkat çekerek, "180 yıllık bir geçmişi olan PTT yürütülemez bir hale getirilmiştir. Dünyanın her yerinde PTT çalışanları yüz binleri bulurken bizim ülkemizde maalesef 42 bine yakın PTT çalışanı istihdam edilmektedir. Bunun içerisinde taşeron çalışan arkadaşlarımız da var. Bizler PTT'de çalışan tüm emekçilerin kadroya alınmasını, 2013 yılında anonim şirkete dönüştürülen PTT'nin anonim şirket vasfından çıkarılarak tekrardan halk için emek veren, kaliteli, nitelikli, ulaşılabilir hizmet veren bir PTT'ye dönüşmesini istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.  

"BİR POSTA ÇALIŞANI 2075 KİŞİYE HİZMET VERMEKTE"

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Ayhan Zengin, personel eksikliğinden kaynaklı sorunların giderek attığını söyleyerek, "Ülkemizde bir posta çalışanı 2075 kişiye hizmet vermektedir. 40 bin kişilik kurumumuzda, bunun kaçının gişede ve dağıtımda vatandaşa bire bir hizmet verdiğini düşündüğümüzde ise acı tablo daha da ortaya çıkmaktadır. Daha çağdaş ve kaliteli hizmet verebilmek için yeterli personel istiyoruz" dedi. 

Zengin, "Kurumumuzda yetkili sendika ise, üyelerinden aldığı gücü kullanarak bizlerin gerçek sorunlarını çözmekle uğraşmak yerine sermayelere müşteri kazandıracak anlaşmalar yapmaktadır. Bunları indirim, kampanya adı altında sendikal bir kazanım olarak sunmaktadır. Gerçek sendikal kazanımların, maaş artışlarının geçinebilir seviyede olması, vergi dilimi adaletsizliğinin giderilmesi, personel eksikliğinin giderilmesi, çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi gibi çalışmalar olduğunu da buradan hatırlatmak istiyoruz" diye konuştu.

"BU KOŞULLARI KABUL ETMEYECEĞİZ"

Personel eksikliğinden dolayı çalışanların izin ve dinlenme haklarını kullanamadıklarını hatırlatan Zengin, "6  aydan fazla süredir yasal iznini kullanamayan, yanındaki arkadaşı izinde ya da raporlu iken, iş yükü daha da artan emekçilerimiz adına, özellikle yaz dönemlerinde '3 ay boyunca kimse izne çıkamaz' diyerek izinlere keyfi sınırlar koyan yöneticilerle çalışmak zorundaki emekçilerimiz adına, beraber izin ve tatil yapabilme umudu taşıyan emekçilerimizin aileleri adına, evinde veya şubede durumdan habersiz kaliteli kamu hizmeti bekleyen vatandaşlarımız adına, KESK Haber-Sen olarak bu koşulları kabul etmediğimizi tüm kamuoyuna duyururuz. Halkımızla birlikte kurumumuza, emekçilerimize ve başta personel eksikliği olmak üzere tüm sorunlarımıza karşı sürdürdüğümüz bu onurlu mücadeleye herkesin sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam