27 Şubat 2020 06:47
Son Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2020 10:43

Rusya: Serakib'in kontrolü Suriye ordusunda

İdlib’de Türkiye destekli cihatçıların M4 ve M5 karayollarının kesiştiği Serakib’de kontrolü sağladığı iddia edildi. Rusya Reuters'ta yer alan iddiayı yalanladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Suriye’nin İdlib kentindeki Türkiye destekli cihatçı grupların İdlib'in Serakib bölgesinde kontrolü sağladığı iddia edildi. Reuters iddiayı cihatçı gruplara dayandırdı. Rusya ise iddiayı yalanlayarak kontrolün hala Suriye ordusunda olduğunu belirtti.

Serakib'in cihatçıların kontrolüne geçtiği yönündeki haberler Rus askeri kaynaklar tarafından yalanlandı.

Rus haber ajansları, askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre Suriye rejim güçlerinin Türk devletine bağlı grupların Serakib’e yaptığı saldırılara karşılık verdiğini ve kentin tamamen rejim güçlerinin kontrolünde olduğunu kaydetti.

Suriye iç savaşının anlık değişim haritasını veren Syrian Civil War Map sitesi de Serakib'i Suriye ordusu kontrolünde gösteriyor.

Suriye ordusu geçen haftalarda Rusya'nın desteğiyle cihatçı grupları Serakib'den çıkarmıştı.

Serakib, M5 ve M4 karayollarının buluştuğu ve ikiye bölündüğü bir kavşak nokta. Bu yüzden kasaba, çok büyük bir stratejik öneme sahip.

İç savaş boyunca, özellikle çatışmalar kuzeyde yoğunlaştığında karayollarını kontrol altına almak Şam’ın ve cihatçı kuvvetlerin ana hedeflerinden biriydi. Stratejik olarak kritik bir öneme sahip M5 karayolu, Halep’ten başlayıp güneydeki başkent Şam’a kadar uzanıyor. M4 karayolu ise Halep’i Akdeniz’e bağlıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ETHA çalışanlarının duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

İzmir'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 98 mülteci engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...