26 Şubat 2020 12:32

CHP'li İlgezdi: Türkiye'nin yüzde 15'ini fişleyecekler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, derneklere üyelerini mülki amire bildirme zorunluluğu getiren düzenlemeye tepki gösterdi.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi derneklere üyelerini mülki amire bildirme zorunluluğu getiren düzenlemeye tepki göstererek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük fişleme operasyonunu hazırlıyorlar. Bu çaba derneklere üye 12 milyon yurttaşımızın yani Türkiye'nin yüzde 15'inin fişlenmesi demektir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Meclis’te söz alarak Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen dernek üyelerinin fişlemesine neden olacak düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu açıklayarak, “İnsan hak ve özgürlükleriyle bağdaşmayan fişleme, iktidar partisinin ideolojik araçlarından biri olmuştur” diye konuştu.

CHP’li İlgezdi, "ileri demokrasi" söylemi ile diyerek iktidara gelenlerin Türkiye'yi açık hava hapishanesine çevirdiklerini hatırlatarak, “Türkiye'yi demokrasiden uzaklaştıranlar şimdi de cumhuriyet tarihinin en büyük fişleme operasyonunu hazırlıyorlar. "Katılımcı demokrasi" adı altında dernek üyelerinin baskı altına alınmasına şahit oluyoruz” dedi.

"AMAÇ DERNEKLERİ BASKI ALTINA ALMAK"

Gamze Akkuş İlgezdi yapılmak istenen düzenleme ile iktidarın, derneklere üye yurttaşların kimlik bilgilerine el koymak istediğine işaret ederek, “Bu çaba derneklere üye 12 milyon yurttaşımızın yani Türkiye'nin yüzde 15'inin fişlenmesi demektir. Amaç, yandaş olmayan dernekleri baskı altına almak ve toplumu sindirmektir. Anlaşılan o ki Türkiye'de iktidar partisi mensupları dışında herkes potansiyel olarak suçlu görülüyor. İnsan hak ve özgürlükleri başta olmak üzere Anayasa'ya açıkça aykırı olan bu düzenlemenin derhal geri çekilmesi gerekmektedir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

CHP'li Müzeyyen Şevkin: 5 bin 200 anemi hastası ilaca ulaşamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...