26 Şubat 2020 11:56

Bağımsız yargı için, "Adalet İçinde Yaşamak İstiyoruz" kampanyası başlatıldı

Aralarında Nesrin Nas, Rıza Türmen, Rakel Dink gibi aydın ve siyasetçilerin olduğu isimler, yargının bağımsızlığı ve adil yargılama hakkı için "Adalet İçinde Yaşamak İstiyoruz" kampanyası başlattı.

Rıza Türmen (sol üst) fotoğrafı: Evrensel; Rakel Dink (sağ üst), Nesrin Nas (sol alt), Tarık Ziya Ekinci (sağ alt) fotoğraflar: MA

Paylaş

Aydın ve siyasetçiler; adil yargılama hakkı, bağımsız ve tarafsız mahkemeler için "ADALET İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ" kampanyası başlattı.

Abdülbaki Erdoğmuş, Ertuğrul Yalçınbayır, Nesrin Nas, Rakel Dink, Rıza Türmen, Tarhan Erdem, Tarık Ziya Ekinci ve Türkan Elçi'nin imzacıları arasında olduğu duyuruda tüm yurttaşlar kampanyaya destek olmaya çağrıldı. Kampanyaya change.org'tan ulaşılabilir.

Kampanyanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bizi toplum yapan temel harcın adalet olduğuna inanan yurttaşlar olarak, anayasada yer alan hukuk devleti ilkesine uyulmasını istiyoruz.
Adil yargılanma hakkını, mahkemelerin bağımsızlığını ve tarafsızlığını güvence altına alan anayasa maddelerini yüksek sesle hatırlatıyoruz.
İktidarın beklentilerini değil, adaletin gereklerini yerine getiren mahkemeler istiyoruz.
Adalet umudunu yitirmiş bir kalabalığa dönüşmeyi reddediyoruz.
Hangi görüş ve inanca sahip olursak olalım, hangi siyasi partiye oy verirsek verelim buluştuğumuz yer burası: ADALET İÇİNDE YAŞAMAK."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"İzmir'in Çernobili"ne 5 milyon lira ceza kesinleşti

SONRAKİ HABER

Ekonomide koronavirüs korkusu: Dünya piyasalarında domino etkisi beklentisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...