26 Şubat 2020 09:54

Depremzedeler: Siz yapmıyorsunuz bari bırakın başkaları yardım etsin

HDP'nin Van depremzedelerine ulaştırmak istediği yardımların engellenmesine tepki: Siz yapmıyorsunuz bari bırakın başkaları yardım etsin.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki belediyelerin, İran’ın depreminden etkilenen Van'ın Başkale ilçesine bağlı 4 mahalleye ulaştırılmak üzere gönderdiği yardım konvoyları dün polis ve jandarma tarafından engellendi, engelleme kentte tepkiyle karşılandı. Depremzedeler, durumun insani ve ahlaki bir izahının olmadığını söyledi. 

"HDP SİZE NE YAPTI"

Gelenler mahallesinden Murat Kaya, insanların artık soğuktan donacak duruma geldiğini belirterek “Hayvanlarımız ve kendimiz için barınacak bir yer istiyoruz. Ama kimse bize el atmıyor. Burada binlerce havyan öldü. Bizim evlerimiz yıkıldı, perişan olduk. Yardım istiyoruz. Hani 'tek vatan, tek millet'tik. O zaman neden halen ihtiyaçlarımız karşılanmadı? HDP’nin yardımları bu köye gelecekti neden bırakmadınız? HDP size ne yaptı?" diye sordu. Kaya, yardım konvoylarının mahallelere acilen ulaştırılmasını istedi. 

"BİR TAS ÇORBA İLE ÇÖZÜLMEZ"

Aynı mahallede yaşayan Mahmut Kaya ise “Neden bize yardımın gelmesini engelliyorsunuz" diye sordu. Halkın yardıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Kaya kalan hayvanların yaşamını yitirmemesi için de çadır istedi. Kaya, "Siz destek olmuyorsunuz bari bırakın gelen destekler bize ulaşsın. Bu bir tas çorbayla çözülecek durum değil. Biz çorba değil, çadır ve barınacak bir yer istiyoruz. Elimizde kalan son hayvanlarımızın da ölmesini istemiyoruz" diye konuştu. 

"VİCDANİ VE AHLAKİ BİR YANI YOK"

Böğrüpek mahallesinde yaşayan bir depremzede yurttaş ise, “Her yer yerle bir olmuş, sen yardımları engellemenin derdine düşmüşsün. Bunun vicdani ve ahlaki bir tarafı yok. Şu halka, halkın yaşadığı zorluğa bakın. Bu köylere gelen her yardım bu insanları ayakta tutuyor ama bu yardımlar engelleniyor. Dün AK Parti’de buraya geldi. Herkes gelsin, ama yardımların da ulaşmasına kimse engel olmasın. Eşit bir muamele görmemiz gerekiyor. Burada bir insanlık dramı var ve bu dramın bir an önce iyileştirilmesi gerekiyor” diye konuştu. (Van/MA)  

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz davasında akla zarar savunma: İşini düzgün yapmıyordu içki ve sigara içiyordu

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan İdlib açıklaması: En büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa