26 Şubat 2020 03:19

Sanatta Engel Yok Derneği açılışını gerçekleştirdi

Engellilerin resim, müzik gibi sanatın her dalındaki çalışmalarını desteklemek için kurulan Sanatta Engel Yok Derneği, "Sanatta engel yok" diyerek açılışını gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

"Sanatta engel yok" diyerek yola çıkan Sanatta Engel Yok Derneği, önceki akşam açılışını yaptı. Açılışta Dünya ve Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonalarında başarılar elde eden Milli Sporcu Sümeyye Boyacı’ya 10 bin liralık "Cesaret ödülü" verildi.

Pera Müzesi’nde yapılan açılışın sunuculuğunu Oyuncu Pınar Altuğ yaptı. Kokteylin ardından, DerneğinKurucu Başkanı Yasemin Zambak açılış konuşması yaptı. Dört aylık bir sürecin ardından derneğin açılışını yaptıklarını belirten Zambak, dernekle engellilerin resim, müzik gibi sanatın her dalındaki çalışmalarının önünün açılacağını söyledi. Zambak, “Bundan sonraki amaçlarımız için, bireylerin yaşamlarında bir parça da olsa farklılık oluşturmak, yaşamlarını değiştirmek için desteklerinizi bekliyorum. Çok güzel projeler geliştirdik” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Milli Sporcu Sümeyye Boyacı’ya 10 bin liralık "Cesaret Ödülü" verildi. Boyacı, “Böyle bir ödülü almak onur verici, çok teşekkür ediyorum” dedi. 8 yaşındaki Derin Koçabaş ise kumbarasındaki paraları derneğe bağışladı.

Beşiktaş Belediyesine bağlı Beşiktaş Akademisi Engelsiz Dans Topluluğunun gösteriminin ardından Piyanist Behzat Gerçeker, Enbe Orkestrası ile mini bir konser verdi. Açılışa birçok sanatçı da destek verdi.

Öte yandan programda sergilenen resimlerin satışından elde edilecek gelirin, "Sanatta Engel Yok Derneği" tarafından yine engelli yurttaşlar için düzenlenecek ücretsiz kurslarda kullanılacağı belirtildi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da kayyumların işten attığı Genel-İş üyesi işçiler işe iade edilmiyor

SONRAKİ HABER

Koronavirüsten korunmanın yolları neler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...