25 Şubat 2020 18:15
Son Güncellenme Tarihi: 26 Şubat 2020 12:39

Avcılar Kaymakamlığı, Sanata Özgürlük konserini yasakladı

Grup Yorum üyeleri ve sanatçılar üzerindeki baskılara son verilmesi çağrısıyla Avcılar'da yapılması planlanan Sanata Özgürlük konseri Kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Fotoğraf: Sanata Özgürlük

Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Sanatçılar Girişimi, Pen Yazarlar Derneği, Sanat Meclisi ve World Poetry Movement'in (Dünya Şiir Hareketi) Grup Yorum üyeleri ve sanatçılara yönelik baskılara son verilmesi için düzenlemek istediği “Sanata Özgürlük” konseri yasaklandı.

26 Şubat'ta saat 18.00'de İstanbul Avcılar'daki Barış Manço Kültür Merkezinde yapılması planlanan konser, Avcılar Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

TYS: SALONLAR AÇILSIN, ŞARKILAR SUSMASIN

TYS Beşiktaş’taki genel merkezinde yaptığı basın açıklamasıyla karara tepki gösterdi. Yasaklama kararlarının her geçen gün artarak devam ettiğini belirten TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner “Anayasal hakkımız olan düşüncemizi serbestçe ifade etme, yayma hakkımız elimizden alınmıştır” dedi.

Özyalçıner “İstedik ki, şarkılarla, türkülerle, şiirlerle sanata özgürlük için, sanatın özgürleşmesi için bir arada olalım. Sanata özgürlük, en başta sanatçıya özgürlüktür. Sanata özgürlük insana, yaşamaya özgürlüktür. İstedik ki, şarkılar susmasın, susturulmasın. İstedik ki, şarkıları susturulanlar ölüm oruçlarında ölmesin. Ölmelerine göz yumulmasın. Sanat da, sanatçı da özgür olsun. Yasaklanmasın. Salonlar açılsın, şarkılar susmasın” şeklinde konuştu.

Ataol Behremoğlu, Adnan Özyalçıner, Mustafa Köz, Orhan Aydın, Haluk Tolga İlhan, Pınar Aydınlar’ın da aralarında olduğu çok sayıda yazar, şair ve müzisyenin katılması planlanan konser daha önce de teknik sorunlar nedeniyle ertelenmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Özyeğin Üniversitesinde otoparkların ücretlendirilmesi tepkiyle karşılandı

SONRAKİ HABER

CHP'den torba yasa eleştirisi: İşsizlik fonundan işsizlerin de faydalandığını görelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...