25 Şubat 2020 14:52

Avcılar'da Seda Kurt'un katili zanlısının yakalanmamasına tepki

Avcılar Kadın Platformu, çocuklarının gözleri önünde öldürülen Seda Kurt’un katilinin tutuklanması talebiyle eylem yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Avcılar’da 2 çocuğu gözleri önünde birlikte yaşadığı eşi Seda Kurt'u öldüren Ercan A. aradan geçen 118 güne rağmen hala yakalanamadı. Avcılar Kadın Platformu, "Seda Kurt’un katili tutuklansın" talebiyle eylem yaptı. Eyleme Seda Kurt’un annesi Bedia Akar da katıldı.

DHA'da yer alan habere göre Bedia Akar, kızı Seda Kurt’u öldüren Ercan A.’nın yakalanamamasına “Katilin en kısa sürede bulunup cezalandırılmasını istediğini belirten Akar “Buna destek sağlayanların tümünün cezalandırılmasını istiyorum. Polis soruşturmanın gizli sürdüğünü söylüyor. Akrabası dahil hiçbir çocuğu bile sormadı. Ondan olan iki yaşında kızı var. Bu terör son bulsun. Bunların yaptığı yanlarında kar kalmasın. ‘Suç makinesi’ gibiydi, denetimli serbestlikten dışarıdaydı. Bir sürü eski cezası, suçu, temyizdeki süren davaları ve sürekli arka arkaya gelen denetimli serbestlikleri vardı. Denetleyemiyorlarsa lütfen bunları sokağa salmasınlar. Madde kullanıyordu, en kısa sürede bulunup gerektiği gibi cezalandırılmasını istiyorum.  Buna lojistik destek sağlayanların tümünün cezalandırılmasını istiyorum. Kim saklıyor. Bu çocuk 100 gündür akşamları anne diye ağlayarak uyuyor. Hangi vicdan buna sığıyor” diyerek tepki gösterdi.

Avcılar Kadın Platformu adına yapılan açıklamada da Seda Kurt’un Türkiye’de kadın cinayetine kurban giden kadınlardan sadece biri olduğuna dikkat çekilerek “2019’da Türkiye’de 474 kadın öldürüldü. Seda da bu kadınlardan biriydi. Ailesi aylardır adaletin peşinde fakat ne aydınlatılan bir dosya ne de yakalanan bir katil var” denildi.

 

4 Kasım 2019'da Avcılar'da oturan Ercan A. (41), birlikte yaşadığı eşi Seda Kurt’u (40), biri 2 yaşında olmak üzere 2 çocuğunun gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Olaydan hemen sonra kaçan Ercan A., hâlâ yakalanamadı. Daha önce Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında salınan Ercan A.'nın kasten yaralama, uyuşturucu kullanmak suçlarından kaydı bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yusuf Karataş: Ortadoğu'dan pay kapmaya çalışmak, krizden başka bir şey getirmiyor

SONRAKİ HABER

İHD, ÖHD ve TUHAD-FED'den çağrı: Afyon T Tipi Cezaevinde işkenceye son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...