25 Şubat 2020 10:57

CHP Milletvekili Ayhan Barut: Mülakat adaletsizliği unvan değişiminde de yaşandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Orman Genel Müdürlüğünde (OGM) ünvan değişimi için yapılan mülakatta da hukuksuzluk olduğunu söyledi.

Ayhan Barut | Fotoğraf: Basın Bülteni

Paylaş

Personel alımı için yapılan mülakatta KPSS puanı düşük olanlara yüksek, puanları yüksek olanlara da düşük puan verilerek eleme yapılmasına tepkilerin sürdüğünü aktaran Barut, Orman Genel Müdürlüğünde (OGM) ünvan değişimi için yapılan mülakatta da hukuksuzluk olduğunu, yüksek puan verilen AKP’lilerin tercih sıralamasında öne geçirildiklerini iddia etti. Personel alımı ve ünvan değişimi için yapılan mülakatın iptal edilmesini isteyen Barut, “adaletsizlik, kayırmacılık, torpil ve ayrımcılık engellensin” dedi.

"BU AYIP VE HAKSIZLIK BİTSİN"

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katıldığı bir televizyon programında söylediklerini hatırlatan Barut, “Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin personel alımı yapılacağını duyuran Bakan Pakdemirli, bin 200 Mühendis, iki bin 700 Orman Muhafaza Memuru, 800 memur ve 300 şoför alımında KPSS puanına göre sıralama yapılacağını belirtmiş ve 'Kimse kapımıza tayin, terfi ve torpil istiyorum diye gelmesin, KPSS puanları ne ise ona göre yapılacak' demişti. Ancak mülakat yapıldı ve büyük haksızlıklar yaşandı. Bu haksızlığın ve büyük ayıbın ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

"ÜNVAN DEĞİŞİMİNDE DE HAKSIZLIK YAPILDI"

Ayhan Barut, "AKP iktidarı 18 yıldır ülkemizi liyakate değil yandaşlarının isteklerine göre yönetiyor. Devlette liyakatı değil, partizanlığı, ahbap çavuş ilişkilerini, yandaşlığı, cemaat, tarikat ve yakın gördüğü sendika öncelikli kayırmacılığı esas alıyorlar. Torpil ve kayırmacı tutumlarıyla büyük haksızlıklara yol açıyorlar. Orman Genel Müdürlüğüne alınacak bin 150 personel alımındaki mülakat ile adaylardan KPSS puanı düşük olanlara yüksek puan, KPSS puanları çok yüksek olanlara da çok düşük puan verilerek hukuksuzluk yaptılar. Ayrıca bin 150 personel alımında 900 erkek aday alınırken sadece 250 kadın aday alınması da kadınlara yönelik bir haksızlıktır. Öte yandan hiçbir ses kaydı, video çekimi ve gözlemci bulundurulmayan mülakatlarla yaşanan haksızlığın bir benzeri de OGM'nin ünvan değişimi mülakatında yaşandı. Ünvan değişimi için mülakata giren personel arasında ayrımcılık yapıldı. AKP'ye yakın sendika üye ve yöneticileri yazılı sınavdan düşük not almalarına rağmen mülakatta yüksek notlar verilerek tercih sıralamasında öne geçirildi. Kurum ve sınav kurulu üyeleri, liyakat ve yeterliliği gözetmeyerek anayasa hükümlerini hiçe saymışlardır” ifadelerini kullandı.

"HER İKİ MÜLAKAT İPTAL EDİLSİN"

Barut, “Tüm bu haksızlık, hukuksuzluk, torpil ve adam kayırmacılığın önlenmesi için OGM'deki mülakatların iptal edilmesini istiyoruz. Sürecin şeffaf biçimde, tarafsız gözlemciler önünde ve denetlenebilir bir şekilde yeniden yürütülmesini, bakanlığı bu konu da adil davranmasını talep ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Habaş işçileri sendikanın baskılara karşı varlık göstermesini bekliyor

SONRAKİ HABER

Antep'te bir hemşire hasta yakınları tarafından dövüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...