25 Şubat 2020 10:03

Türkiye, Tel Abyad'dan 20 bin ton hububat ithal edecek

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki kentlerden Tel Abyad'daki 20 bin ton hububatı Türkiye'ye taşıyacak.

Fotoğraf: MA

Paylaş

AKP Hükümeti, Suriye'nin kuzeyindeki topraklarında yetişen tarım ürünlerini Türkiye'ye taşımaya devam ediyor. Tel Abyad kentinden 20 bin ton hububat, Türkiye'ye taşınacak. 

MA'nın haberine göre, Kamu İhale Kurumu'na bağlı Kamu Alımları Platformu'nda yayımlanan ihale bilgilerine göre ithal edilecek buğday ve diğer hububat, 1 milyon 300 bin lira harcanarak, Türk Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) Urfa depolarına taşınacak. İhale ile ithal edileceği duyurulan 20 ton hububatın kimden alacağına dair herhangi bir bilgi ise yer almadı. 

Daha önce 20 Ocak 2018 operasyon düzenlenen Afrin'deki zeytinlere el konularak Türkiye getirilmişti. İşviçre'de Muhafazakar Demokrat Partili milletvekili Bernhard Guhl, Türkiye'nin askeri operasyon düzenlediği Afrin'den Türkiye'ye getirdiği zeytinin işlenerek Avrupa Birliği (AB) ülkelerine satıldığı iddialarını parlamento gündemine taşımıştı.

Yine Tel Abyad bölgesinden 20 bin ton hububat ithal edilmiş, nasıl kullanıldığı açıklanmamıştı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, geçtiğimiz günlerde konuyu meclis gündemine taşımış, yıllardır savaş bölgesi olan Suriye’den 20 bin ton hububat ithal etmeye hazırlanan hükümeti eleştirerek, ‘‘Türkiye’de 21 milyon dönümlük alanda buğday ekimi yapılıyordu ancak AKP hükümetlerinin yerli tarımı bitirmek için üstün gayret gösterdiği politikaları sonucu bu rakam 19 milyon dönüme kadar geriledi. Geçmiş yıllara göre 3 milyon ton daha az buğday üretebiliyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Mısır'ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek öldü

SONRAKİ HABER

Antep'te ilaçlama yapılan okulda 17 öğrenci zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...