25 Şubat 2020 09:40

Gazeteci Meşale Tolu'nun yargılandığı dava ertelendi

ETHA çalışanı Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davada 11'inci duruşma görüldü. Savcının mütalaasını açıklayacağı bir sonraki duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.

Fotoğraf: @mesale_tolu/Twitter

Paylaş

Aralarında ETHA çalışanı Meşale Tolu’nun da bulunduğu 27 kişinin "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi. Eksiklerin giderilmesi ve esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için duruşma 14 Temmuz Salı gününe ertelendi.

SAVCI MÜTALAA İÇİN SÜRE İSTEDİ

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Meşale Tolu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davanın 11’inci duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuksuz yargılanan sanıkların katılmadığı duruşmayı Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Margit Stumpp ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Almanya temsilcisi de takip etti.

Kimlik tespitleri ile başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı Serkan Zorlu, Serkan Okatan ve Volkan Uyar’ın dosyalarının bu dosya ile birleştirildiğini söyledi.

Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını sunmak için bir sonraki celseye kadar süre istedi.

EKSİKLERİN GİDERİLMESİ TALEP EDİLDİ

Meşale Tolu’nun avukatlarından Keleş Öztürk, dosyadaki eksiklerin giderilmesini talep ederken Kader Tonç ise dosyanın gizli tanıklarından olan Eylül Kızılbaş’ın dinlenilmesi talebinde bulundu.

Talepleri aldıktan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin celse arasında incelenmesine, taleplerin kabul edilmesi halinde dosyanın mütalaa için savcıya gönderilmesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 14 Temmuz Salı günü saat 10.00’da görülecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Perde kadınlar için açıldı: Yüzlerce kadın Ekmek ve Gül etkinliğinde buluştu

SONRAKİ HABER

İran'dan gelen uçak koronavirüs şüphesiyle Esenboğa Havalimanına indi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa