25 Şubat 2020 09:06

Devlet Bahçeli, HDP kongresini hedef aldı: Cumhuriyet savcıları soruşturma açmalı

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, HDP kongresini hedef aldı, İdlib’deki gelişmelere değindi.

Devlet Bahçeli

Fotoğraf: AA

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib’deki gelişmelerle ilgili “Sahada ve masada yer tutmak, Türkiye için hayati olduğu kadar zaruridir” dedi.

HDP kongresini hedef alan Bahçeli, Cumhuriyet savcılarına çağrı yaptı, “HDP’nin bölücü kongresi hakkında mutlaka cezai tatbikata başlamalı gecikmeksizin soruşturma açmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“İdlib’de verdiğimiz şehit sayısı 16'ya ulaşmıştır. İdlib'in güneyinde Rus Savaş uçağının saldırısında iki şehit verdik. 22 Şubat'ta Esad unsurlarının saldırısı sonucunda Mecit Demir şehit olmuştur. Türkiye ve Rusya arasında Soçi mutabakatına uygun hareket konusunda bir görüş birliği vardır. Sahada ve masada yer tutmak, Türkiye için hayati olduğu kadar zaruridir. Erdoğan’ın İdlib’e harekatı an meselesi olarak değerlendirmesi gergin bekleyişleri körüklemektedir. İdlib pek çok şeye gebedir. Türk askeri İdlib’de Asatana ve Soçi ruhuna müzahir şekilde gölede gerginliği azaltma amacıyla orada bulunmaktadır.

PUTİN İKİLİ OYNUYOR

Bu şartlar altında Türkiye’nin geri adımı düşünülemeyecektir. İdlib'de ateşkesin tesisi için, saldırılar durmalı, masumlara yönelik acımasızlıklar son bulmalıdır.  Rusya'nın Türkiye'ye karşı Suriye'nin arkasında durması Suriye'yi Türkiye'ye tercihi akıl ziyandır. Putin'in ikili oynaması önce Erdoğan’a sarılırken arkada Esad'ı kucaklaması tam bir çelişkidir. Türkiye ile Rusya stratejik ortak değildir müttefik değildir ama iki ülke arasında siyasi, ticari ve diğer ilişki ağları gelişmiş ve güçlenmiştir. Ne var ki İdlib'deki sıcak çatışma ortamının varlığı domates tırlarımızın sınırda beklemesine neden oluyorsa samimiyetsizlik tavan yapmış demektir. Bu tablo adil ve hakkaniyetli sayılamayacaktır. Türkiye’nin İdlib'deki varlığımızı sorgulayanların önce Rusya'dan başlamaları isabetli bir yaklaşım olacaktır.”

BAHÇELİ MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Devlet Bahçeli, “Serok Ahmet’in PKK özlemli Babacan’ın HDP sevdalısı Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı değil düpedüz vatana ihanettir. Bunlardan ne köy olur ne de kasaba. Cumhuriyet savcıları HDP’nin bölücü kongresi hakkında mutlaka cezai tatbikata başlamalı gecikmeksizin soruşturma açmalıdır. Türkiye muz cumhuriyeti değildir, çadır devleti değildir. Bunlara karşı Cumhur İttifakı da Türk milletinin anıtlaşmış iradesidir. Zillete düşmüş siyasi çürümüşlerin akıl hocaları rantçılardır, Soros'çulardır, Kuzenleri Osman Kavala'dır, FETÖ'cülerin, Geziciler'dir, 6-7 Eylül olaylarının senaristleridir. Bunlar kirli üst aklın figüranlarıdır. Koronavirüs'ü neyse bunlar aynısıdır” dedi.

Bahçeli Almanya’daki saldırıyla ilgili de konuştu: “Almanya’da 19 Şubat’ta Neo-Nazi hayranı bir katil ortalığı kana bulamıştır. Bir kafede bulunan insanlara ateş açan bu cani 5’i Türk vatandaşı olan 10 kişiyi katletmiştir. Son zamanlarda Batı Avrupa’da yaygınlaşan ırkçı saldırılar endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan Avrupa ülkelerinde ırkçı eylemlerin kamçılanması hakikaten de büyük bir çarpıklıktır. Türkiye ırkçılığa her zaman kapalı ve uzaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Avusturya Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun'un bir ülkücü öldürdüğüne ilişkin iddialar üzerine konuştu: “Bizim atanan şahısla hiçbir ortak noktamız yoktur. Mazisi bellidir sorumluluk hükûmetindir. Bilip bilmeden partimizin resmi görüşü teşekkül etmeden konuşanlar yanlış yapmıştır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ozan Ceyhun Avusturya Büyükelçisi olarak atandı. 1980’de ülkücü birini öldürdüğü iddia edilen Ceyhun’un büyükelçi olarak atanmasına MHP ve İYİ Partililerden tepki geldi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yapmış, “Sayın Cumhurbaşkanım, Ozan Ceyhun denilen eli kanlı ülkücü katilini, Viyana Büyükelçisi olarak görmek biz ülkücüleri derinden yaralamıştır. Sizin bu yarayı acilen tedavi etmenizi, ülkücü ve MHP sevdalısı bir şahıs olarak bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bergama Belediyesi işçilerinin direnişine DİSK’ten destek

SONRAKİ HABER

Perde kadınlar için açıldı: Yüzlerce kadın Ekmek ve Gül etkinliğinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...