25 Şubat 2020 09:06

Bergama Belediyesi işçilerinin direnişine DİSK’ten destek

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Bergama Belediyesinde işten atıldıktan sonra direnişe başlayan kadın işçileri ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel 

Reklam

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu AKP’li Bergama Belediyesinde işten atılan ve belediye önünde 12 gündür direnen 3 kadın işçiye destek ziyaretinde bulundu. DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında işçileri bir an önce işe iadesinin sağlanması istendi.

“Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler onurumuzdur” , “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı toplantıda Çerkezoğlu, dayanışma vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İzmir programı nedeniyle Bergama’daki direnişe 1 hafta yasak konulmasını eleştiren Çerkezoğlu, “ Sendikalı olmak anayasal haktır. Sendikal hakları için, geleceği için direnmek son derece meşru bir haktır. Arkadaşlarımız adaletsizlik karşısında geleceklerine sahip çıkmak için direniyorlar ve onurlu bir direniştir. Haksızlığa karşı direnmek bu ülkenin gelecek mücadelesidir. Sonuna kadar bu haklı mücadelenin yanındayız. Bergama Belediyesi bu haksızlığa son vermeli” dedi.

“MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

12 gündür belediye önünde direnen işçilerle belediye yönetiminin hiçbir temasının olmadığını söyleyen direnişçi işçilerden Alev Çakır ise, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra AKP’ye geçen belediye sendikal baskılara başladı. İşçi ve memur arkadaşlara ekonomik sopayı gösterdiği anda Hak-İş’e geçmek zorunda kalanlar oldu. Biz, bu baskıya direnç koyarak, sendikal hakkımızı işverene göre ayarlayamayacağımızı belirttik ve sendikamızı değiştirmedik, direndik. Önce sürgünler ve sonra zorunlu izinler kullanıldı. Sürekli baskılara rağmen sendikamızı değiştirmememiz işvereni rahatsız etti. Birilerinin baskısıyla ya da ekonomik dayatmayla insanların sendika seçme haklarını elinden alamazlar. 12 gündür direniş gösteriyoruz ve ne olursa olsun biz hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise Bergama’da önümüzdeki günlerde kitlesel bir miting düzenleyeceklerini dile getirdi.(İzmir/EVRENSEL)

Reklam