25 Şubat 2020 06:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da iki askerin hayatını kaybettiğini açıkladı

Azerbaycan'a ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da hayatını kaybeden askerlerin olduğu iddialarını doğruladı.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Fox muhabirinin, "Libya'da 'birkaç tane şehit var' ifadeniz muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı" sözleri karşısında sinirlenen Erdoğan, "Fox yalan haber üretmeyi bıraksın" dedi. Erdoğan, "Lİbya'da bizim kendimize ait iki tane şehidimiz var" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya limanındaki Türk gemisine saldırıldığı iddiaları üzerine haberi doğrulamış fakat can kaybı olmadığını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kuzey Ege Otoyolu açılışındaki konuşmasında, "Libya’da birkaç şehidimiz var" ifadesini kullanmış, bu söyleme CHP tepki göstermişti. Erdoğan’ın "birkaç şehit" açıklamasının ardından Albay Okan Altınay’ın Libya'daki saldırıda hayatını kaybettiği, cenazesinin sessiz sedasız şekilde memleketinde defnedildiği iddiası ortaya atılmış ve Altınay’ın arkadaşları baş sağlığı mesajı yayımlamıştı. Ayrıca saldırıda iki MİT mensubunun da yaşamını yitirdiği iddiaları da dillendirilmiş ve bu durumu haberleştiren Yeniçağ yazarlarının mail hesapları ele geçirilmişti.

ERDOĞAN'DAN FOX TV'YE YALAN HABER İTHAMI

Azerbaycan'a gitmeden önce düzenlediği basın toplantısında Erdoğan, "Libya'da şehitlerimizin olduğunu duyurdunuz. Muhalefet, 'şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor? Muvazzaf mı, sivil mi, neden tören yapılmadı?' diye soruyor. Bir de sizin 'Birkaç tane şehit' ifadenize tepki gösteriyorlar" diyen Fox TV muhabirine Erdoğan, "Fox önce gazete olsun, yalan haber yapmayı bıraksın" dedi ve devamından şunları söyledi:

"Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri de beni çok ilgilendirmiyor. Biz rakam da olur, sayısal olarak o dediğiniz ifadeyi de kullanmış oluruz. Beni muhalefet mi yargılayacak? Muhalefet önce kendini yargılasın. Gidip Esed'le görüşeceksiniz diyorlar. Bu nasıl muhalefet ya! Milyonlaca insan ülkesini terk ediyor, kalkıp da Bay Kemal bunların hesabını sormuyor, bizim ülkemizin sınırlarına dayanıyor milyonlarca insan, bunu hesabını sormuyor. Kalkıp bize akıl vermeye... O aklı sen kendine akla da şöyle bir işe yarasın hiç olmazsa.

ERDOĞAN: LİBYA'DA KENDİMİZE AİT İKİ ŞEHİDİMİZ VAR

"Arkadaşlar bizim Libya'da kendimize ait iki tane şehidimiz var. Şimdi bu rakamı ben açıkladım. Bay Kemal ne yapacak bunu? Suriye Millî Ordusu'ndan şu anda bizim eğitici kadrolarımızın altında orada bulunanlar var. Yine Bay Kemal şunu da sorsun ya; Hafter'in yanında Wagner'in ne işi var? Ya da Sudan'dan şuradan buradan gelenlerin ne işi var? Suriye Millî Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. O ortak paydalar çerçevesinde onlar Libya'da bulunuyorlar. Kiminle beraber? Şu anda Suriye'de bizimle beraber mi bunlar? Bizimle beraber. Bizimle beraber olan bu kardeşlerimiz orada da beraber olmayı kendilerine şeref telaki ediyorlar. Ve oraya gidişlerinin bir manevi boyutu da ayrıca var. Ama bundan Bay Kemal anlamaz."

"BİZ BU MÜCADELENİN İÇİNDE OLMAYA MECBUR DEĞİL MAHKUMUZ"

Erdoğan, İdlib'le ilgili yaptığı açıklamalarda ise Türkiye ve Rusya arasında bir süreç yaşandığını söyleyerek "İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor. Bütün Rusya rejim güçlerine en üst düzeyde desteği veriyor. Bunun tespitleri elimizde. Dolayısıyla bizim burada 911 km sınırımız varken biz böyle bir mücadelenin içerisinde olmayacağız da onlar mı olacak? Biz bu mücadelenin içerisinde olmaya mecbur değil, mahkûmuz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs ile ilgili de konuşan Erdoğan, "İran'dan bir virüsün ülkemize çıkması bizde ciddi boyutlara ulaşabilir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Tabip Odasından Evrensel’e "Gazete Haber-Araştırma" Ödülü

SONRAKİ HABER

Depremde evini kaybeden Vanlı aile geceyi traktör kasasında geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...