25 Şubat 2020 04:09
Son Güncellenme Tarihi: 25 Şubat 2020 06:48

Almanya'daki ırkçı saldırıda yaşamını yitiren iki kişinin cenazesi Türkiye'de

Hanau kentindeki ırkçı saldırıda yaşamını yitiren Fatih Saraçoğlu ve Gökhan Gültekin'in cenazeleri memleketlerinde toprağa verilmek üzere Türkiye'de getirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırıda hayatını kaybeden Fatih Saraçoğlu ve Gökhan Gültekin'in cenazeleri memleketlerinde toprağa verilmek üzere Türkiye'ye getirildi.

AA'da yer alan habere göre, Hanau Markt Meydanı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından uçakla Türkiye'ye gönderilen Saraçoğlu'nun cenazesi Esenboğa Havalimanına, Gökhan Gültekin'in cenazesi ise İstanbul Havalimanına ulaştı.

SARAÇOĞLU'NUN CENAZESİ ÇORUM'A GETİRİLDİ

Fatih Saraçoğlu'nun cenazesi, kara yoluyla memleketi Çorum'un İskilip ilçesine getirildi. Saraçoğlu'nun cenazesine babası Ahmet Saraçoğlu ve abisi Hayrettin Saraçoğlu da eşlik etti. Saraçoğlu'nun cenazesi öğle vakti İskilip Ulu Camide kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırması beklenen cenaze namazına Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren'in de katılacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat gecesi iki kafeye silahlı saldırı düzenlenmiş, yaşları 21 ile 44 arasındaki 9 kişiyi öldüren 43 yaşındaki Tobias Rathjen'in saldırının ardından evine giderek 72 yaşındaki annesi Gabrielle Rathjen'i katlettikten sonra intihar ettiği bildirilmişti.

Saldırıda Türkiyeli Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz ile Bosna Hersek'li Hamza Kurtovic, Polonyalı Mercedes Kierpacz, Bulgaristanlı Kaloyan Velkov, Romanyalı Vili Viorel Pun ve Afganistanlı Said Nasser El Hashemi hayatını kaybetmişti.

Ferhat Ünvar'ın cenazesinin Almanya'nın Hessen eyaletinde defnedildiği, Sedat Gürbüz'ün ise bugün Hessen'e bağlı Dietzenbach kentinde son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şili'de müzik festivalinin ikinci gününde hükümet karşıtı protesto devam etti

SONRAKİ HABER

Elektronik sigara yasağı Resmi Gazete'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa