24 Şubat 2020 16:00

Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein tecavüzden suçlu bulundu

Weinsten, New York'ta görülen davada jüri tarafından cinsel saldırı ve üçüncü derece tecavüzden suçlu bulundu. Weinstein hakkında ortaya çıkanlar, #MeToo (Ben de) hareketinin başlamasına yol açmıştı.

Harvey Weinstein | Fotoğraf: Tayfun Coşkun/AA

Paylaş

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinsten, bugün New York'ta görülen davada jüri tarafından cinsel saldırı ve üçüncü derece tecavüzden suçlu bulundu. Vahşi cinsel saldırı ve birinci derece tecavüz suçlamalarından ise beraat eden Weinstein, jürinin kararını açıklamasının hemen ardından gözaltına alındı.

5 milyon dolar kefalet karşılığında New York'ta tutuksuz yargılanan 67 yaşındaki yapımcı hakkında 5 ila 25 yıl arasında hapis cezası isteniyordu.

Hakimin, Weinstein'ın ne kadar ceza alacağına karar vereceği ceza duruşması 11 Mart'ta yapılacak.

Bugüne kadar aralarında 30'dan fazla oyuncunun olduğu 80'den fazla kadın, Weinstein hakkında cinsel saldırı suçlamasında bulunmuştu.

Los Angeles'ta da Weinstein'a karşı cinsel taciz ve tecavüz iddialarıyla açılan dava devam ediyor.

KADINLARIN ANLATIMLARI #METOO HAREKİNİ BAŞLATMIŞTI

5 Ekim 2017'de New York Times gazetesinde yayınlanan özel haberde "Hollywood'un en etkili ismlerinden birisi" olarak nitelenen Weinstein'ın birlikte çalıştığı kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkarılmıştı.

Haber sonrasında aralarında Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Rose McGowen ve Asia Argento'nun da bulunduğu birçok ünlü kadın, Harvey Weinstein ile çalıştıkları dönemde benzer tacizlere maruz kaldıklarını açıklamıştı.

Weinstein tarafından uğramış oldukları cinsel saldırılar açıklayan kadınların hikayeleri Twitter'da yankı bulmuştu. Oyuncu Alyssa Milano, Twitter üstünden cinsel tacize uğramış herkesi "#MeToo” (Ben de) etiketini kullanmaya ve bu yolla problemin aslında ne kadar yaygın olduğunu göstermeye çağırmıştı.

Çağrı sonrasında dünyanın dört bir yanından binlerce kadın “Ben de” diyerek yaşadıklarını anlatmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şili'de müzik festivalinin açılış gecesinde hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi

SONRAKİ HABER

Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar: Ölüm tehditleri alıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa