24 Şubat 2020 15:02

Sait Faik’in hikayeleri izleyicilerle buluşacak

Sait Faik Abasıyanık'ın beş hikâyesi, Serdar Yalçın'ın yönetmenliğini üstlendiği dinletiyle, 1-2 Mart tarihlerinde İş Kuleleri Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.

Etkinlik afişi

Paylaş

Daha çok İstanbul’u ve şehir insanını acısıyla-sevinciyle kaleme alan Sait Faik Abasıyanık, beş hikâyesiyle izleyicilerle buluşuyor. “Şehir Amber Kokacak” adlı dinletide yazarın “Müthiş Bir Tren”, “Havuz Başı”, “Balıkçısını Bulan Olta”, “Yüksekkaldırım”, “Serseri Çocuk ve Köpek” başlıklı hikayeleri eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı bir sahne düzeniyle edebiyatseverleri nostaljik bir yolculuğa davet edecek.

Atilla Birkiye’nin metinlerini hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletinin müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın üstleniyor. Edebiyat ile müziğin iç içe geçtiği dinletide eserleri kemanda Seda Subaşı, çelloda Şemsa İdil Ural yorumlarken; efektler Tuğrul Keskin, Vehbi Arslan ve Hasip Tuz’a ait.

Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in seslendireceği Sait Faik hikaye dinletisi 1 Mart saat 16.00’da ve 2 Mart akşamı 20.30’da iki ayrı gösterimle İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek. Ücretsiz olan etkinlik 1 Mart saat 14.00’ten, 2 Mart akşamı saat 19.00’dan itibaren seyirciler salona kabul edilecek. Seyirci kabulü salon kapasitesi ile sınırlı olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Federal Mogul’da sözleşme sonrası işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

KESK, 2020 yılı 8 Mart afişini yarışma ile belirledi, ilk üç finaliste ödül verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...