24 Şubat 2020 14:31

Dersim Kadın Platformu: 8 Mart’ı Gülistan Doku şahsında kaybolan kadınlara adıyoruz

Dersim Kadın Platformu 8 Mart çalışmalarına başladı. Platform, bir açıklama yaparak bu yılki 8 Mart'ı Gülistan Doku şahsında kaybolan kadınlara adadıklarını açıkladı.

ARŞİV | Fotoğraf: MA

Paylaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışmalarına başladıklarını açıklayan Dersim Kadın Platformu bu yıl 8 Mart’ı Gülistan Doku nezdinde kaybolan tüm kadınlara adadıklarını belirterek tüm kadınlara dayanışma ve mücadele çağrısında bulundu.

Dersim Kadın Platformu basın açıklaması düzenleyerek 8 Mart çalışmalarına başladıklarını duyurdu. KESK Dersim Şubesinde düzenlenen açıklamayı platform adına Dilek Kurban okudu.

“KAPİTALİZM KADINLARA TOPYEKUN SALDIRIYOR”

Kapitalizmin kadınlara karşı topyekun saldırıyı düstur edindiğini söyleyen Kurban, kapitalizmin kendi doğasını yansıtan yöntemlerle bugün Dersim’de kadınlara ve çocuklara karşı her türlü suçun işlenmesi için cesaret verdiğini söyledi. Kadınların katledildiğini ve yoksulluğun büyük cenderesine sıkıştırıldığını ifade eden Kurban, “Bizlerin ve çocuklarımızın cinsel dokunulmazlığı saldırıya uğruyor, günlük hayatımız güvenlik politikalarının esareti altına alınırken, evler, sokaklar, işyerleri, okullar, yurtlar kadınlar için giderek daha güvensiz yerler haline getiriliyor” dedi.

“KRİZE, ŞİDDETE, EŞİTSİZLİĞE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

Şiddetin Dersim’de genç kadınların maruz kaldığı olaylar, ayyuka çıkan çocuk istismarları ve Gülistan’ın kaybolmasıyla simgeleştiğini vurgulayan Kurban, “Biliyoruz ki bu karanlık tabloyu ancak birliğimizi güçlendirerek ve dayanışmayla aşabiliriz. Tam da bu nedenlerle tüm dünyada emekçi kadınlarının mücadele günü olan 8 Mart’ın startını Dersim’de 27 Şubat günü Gülistan için sesimizi yükselterek veriyoruz. Krizin, şiddetin, ve eşitsizliğin cenderesinden kurtulmak; ucuz, esnek ve güvencesiz çalışma koşullarını yok etmek, hayatı yaşanılmaz hale getiren savaş politikalarına karşı barış sesimizi yükseltmek, kadınların güvenliğini ve esenliğini güvenlik politikalarına feda etmemek, ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye karşı durmak için bir arada olacağız, sesimizi yükselteceğiz, birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“TÜM KADINLARI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Dersim Kadın Platformu olarak bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Gülistan Doku nezdinde kaybolan ve kaybedilen tüm kadınlara adadıklarını söyleyen Kurban şu ifadeleri kullandı: “Trabzon’dan Antakya’ya Edirne’den Kars’a tüm kadınları ve kadın örgütlerini bu dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Dersim Kadın Platformu olarak 27 Şubat günü, Gülistan için arama çalışmalarının sürdüğü Dinar Köprüsü’nde yapacağımız açıklama ile başlayacak olan eylem ve etkinlik programımızı sizlerle paylaşıyoruz. Tüm Dersimli kadınları sesimizi ve mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz.”

Program:

■ 27 Şubat Perşembe Gülistan Doku eylemi Saat 12.30 Üniversite önünden Dinar Köprüsü’ne yürüyüp arama çalışmalarının sürdüğü yerde basın açıklaması

■ 28 Şubat Cuma tutuklu kadınlara kart gönderimi Yer: PTT Önü / Saat:11.00

■ 5 Mart Perşembe köy kadınlarını ziyaret

■ 6 Mart Cuma Tekstil işçilerini ziyaret
14:30 Gazik kadın buluşması

■ 7 Mart Cumartesi/Söyleşi Yer: Dad / Saat:14.00

■ 8 Mart Pazar - Kadın Buluşması Yer: Sanat Sokağı / Saat:12.00

(Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Iran'ın Hoy kentinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha

SONRAKİ HABER

Julian Assange, ABD'ye iade davasında hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa