24 Şubat 2020 14:26

Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi öldüren polis memuru "FETÖ"den tutuklandı

Soruşturma kapsamında polis memuru ile aynı hücrede yer aldıkları iddia edilen 10 kişinin tutuklanması istendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi öldüren polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, "FETÖ" hücre yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

AA'nın haberine göre, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlanan şüphelinin ifadesi aldı. Hakimlik, şüpheli Sarıcaoğlu'nun ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının sevk yazısına göre, şüphelinin olaydan sonraki soğuk kanlı tavrı göz önünde bulunduruldu. Yazıda, teamül gereği kendisinin atamasından asıl sorumlu olan personel şube müdürünün de olduğu bir yerde, saldırıyı tali sorumlu olabilecek İl Emniyet Müdürüne yönelttiği, personel şube müdürünü tehlike yaratmayacak şekilde yaraladığı anlatıldı.

Asıl hedefinin Altuğ Verdi olduğu belirtilen yazıda, şüphelinin bu yöndeki davranışının cinnet hali ile açıklanamayacağı kaydedildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

''Yine benzer bu tür olaylarda cinnet haliyle cinayet işleyen kişilerin olay sonrasında ya intihar ettikleri ya da çatışmaya girerek öldükleri bilinen bir tecrübe olduğundan sahsın olay esnasındaki tüm davranışlarının soğuk kanlı bicimde olayın işlendiğini gösterdiği, şahsın orta öğretim döneminden itibaren örgütle bağının hiçbir şekilde kopmadığı, başka hiçbir yapıya ideolojik manada bir yakınlığının bulunmadığı, yine 2014 yılı ve darbe girişimi sonrasında örgüt jargon ve söylemleri doğrultusunda beyanlarda bulunduğu tespit edildiğinden şüphelinin örgüt üyesi olduğunun sabit olduğu, şüphelinin islemiş olduğu cinayeti örgütsel talimat ile işleyip işlemediği tam olarak ispat edilememiş̧ olsa da şüphelinin örgüt üyesi olduğu halde bu eylemi gerçekleştirdiği ispatlanmıştır.''

Yazıda eşi ve ağabeyinin de sanığın "FETÖ" ile irtibatlı olduğunu doğrulayan beyanlar yer aldı.

10 KİŞİNİN DAHA TUTUKLANMASI İSTENDİ

AA'da yer alan başka bir habere göre,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Altuğ Verdi'yi öldüren polis memurunun (FETÖ) içerisinde bağlı olduğu hücre yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmada adliye getirilen 12 kişiden, aralarında emniyet müdürünü öldüren polis memurunun ağabeyinin de bulunduğu 10 kişi ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi

Savcılık, diğer 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Bu arada soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerden 6'sının bu soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı gerekçesiyle, diğer 4 kişinin ise haklarında yürütülen başka bir soruşturmada etkin pişmanlık hükümünden faydalandığı sebebiyle serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mektup: Taleplerimizin peşinden gidiyor, temsilciliklerimizi kuruyoruz!

SONRAKİ HABER

İZSU işçisi: Ek iş olmadan geçinmek mümkün değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...