24 Şubat 2020 12:40

HDP’nin 4. Olağan Kongresinde Parti Meclisinde yüzde 80 değişiklik yapıldı

HDP’nin 4. Olağan Kongresi tamamlandı. HDP’nin 100 kişilik Parti Meclisindeki değişiklik oranı yaklaşık yüzde 80 oldu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’nin 4. Olağan Kongresi tamamlandı. HDP Eş Başkanlığına İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar seçilirken, Parti Meclisinde de büyük değişiklik yapıldı. HDP’nin 100 kişilik Parti Meclisinde iki dönem görev yapan 25 kişi yer almadı. Ayrıca sadece bir dönem görev yapmış olan üyelerden yaklaşık 55’inin de yeni Parti Meclisinde yer almadığı görüldü. Böylece Parti Meclisindeki değişiklik oranı yaklaşık yüzde 80 oldu.

Gazete Duvar’ın haberine göre; Yeni Parti Meclisi içinde yer almayan isimler arasında Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Serpil Kemalbay Pekgözegü, Gençay Gürsoy, Ayşe Berktay dikkat çekti. Parti Meclisinde yapılan büyük değişiklikte 2 dönem kuralının esnetilmemesinin yanı sıra, üyeler arasında ceza almış çok sayıda siyasetçinin bulunmasının da etkili olduğu öğrenildi.

Yeni Parti Meclisinde 2. dönem de görev alacak isimler, Alican Önlü, Aylin Hacaloğlu, Ayşe Acar Başaran, Barış Karabıyık, Bedriye Yorgun, Berna Çelik, Betül Ünsal, Celalettin Can, Cevdet Konak, Dirayet Taşdemir, Garo Paylan, Hüseyin Taka, İlknur Birol, İzzet Karadağ, Leman Kiraz, Nazmi Gür, Ömer Önen, Selahattin Aslan, Sevtap Akdağ Karahalı ve Zelal Yerlikaya oldu.

YENİ PM’DE 12 MİLLETVEKİLİ

Yeni Parti Meclisinde Alican Önlü, Ayşe Acar Başaran, Dirayet Taşdemir, Ebru Günay, Feleknas Uca, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Meral Danış Beştaş, Murat Sarısaç, Musa Piroğlu, Tülay Hatimoğulları ve Tayip Temel olmak üzere 12 milletvekili yer aldı.

Yeni Parti Meclisinde daha önce HEP, HADEP, DEHAP ve DTP’de görevler üstlenmiş Tuncer Bakırhan ve Doğan Erbaş gibi tecrübeli siyasetçilerin yanı sıra Necla Kurul, Önder Algedik, Tahsin Yeşildere ve Veli Saçılık’ın aralarında bulunduğu yeni isimler yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Sezer: İdlib için Meclis tezkeresi gerekiyor

SONRAKİ HABER

Gezi Parkı davası gerekçeli kararı açıklandı: Osman Kavala'yla ilgili delil yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...