26. İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali başladı

26. İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali, 1 Mart'a kadar İFSAK ve Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi salonlarında izleyici ile buluşacak.

25 Şubat 2020 03:00
Paylaş

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğinin (İFSAK) her yıl düzenlediği Ulusal Kısa Film Festivali'nin 26'ncısı, 25 Şubat Salı günü başladı. Festival, 1 Mart Pazar gününe kadar İFSAK ve Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi salonlarında izleyici ile buluşacak.     

İFSAK 40. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda ön elemeyi geçen filmlerin yanı sıra Selanik Uluslararası Kısa Film Festivali ve İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali seçkileri de programda yer alacak. Ayrıca 2012 yılında hayatını kaybeden Yönetmen Seyfi Teoman anısına bir söyleşi yapılacak.

Festivalin son günü olan 1 Mart'ta aynı zamanda yarışmanın tek seçicisi olan Yönetmen Yeşim Ustaoğlu ile söyleşi gerçekleştirilecek. Ödül töreni ve ödül alan filmlerin gösterimi ile bu yılki festivali sonlanacak.

En iyi kurmaca, en iyi belgesel, en iyi canlandırma, en iyi deneysel dallarında ödül alan filmler 1 Mart'ta Sainte-Pulcherie Fransız Lisesinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Ödül töreninin ardından bu yıl ödül alan filmlerin gösterimi de Sainte-Pulcherie Fransız Lisesinde yapılacak.

Ön elemeyi geçen filmlerin listesine İFSAK‘ın web sayfası olan ifsak.org.tr ‘den ulaşılabilir.

Festival programına ulaşmak için buraya tıklayın.

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Lüksemburg, toplu taşımayı ücretsiz hale getiren ilk ülke olmaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Gürer’den önerge: Çiftçi borçlarında faiz silinsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...