24 Şubat 2020 07:57

Güleda Cankel cinayeti davası yarın görülecek

Güleda Cankel'i öldüren katil yarın hakim krşısına çıkacak. Cankel'in anne ve babası duruşma öncesi konuştu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Isparta'da ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından öldürülen Üniversite Öğrencisi Güleda Cankel'in annesi Vefaret Cankel, cinayetten 67 gün sonra konuştu. Anne Cankel, 25 Şubat'ta "tasarlayarak" ve "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlarından hakim karşısına çıkacak olan katilin en ağır cezayı alacağına inandığını söyledi.

Burdur Cezaevinde tutuklu bulunan Zafer Pehlivan'ın Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanacağı ilk duruşma, 25 Şubat 2020 Salı günü görülecek. Pehlivan bu duruşmayla ilk kez hakim karşısına çıkacak. Güleda Cankel'in annesi Vefaret Cankel, DHA'ya konuştu. Anne Cankel, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayacağını belirtip "Kızımın katilinin ağır ceza almasını istiyoruz. Alacağı ceza acımızı dindirmeyecek. O bize evlat acısı yaşattı. Bugüne kadar yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Kızımla olaydan bir gün önce telefonla görüşmüştük. Hiç böyle bir şey olacağını düşünmüyorduk. Güzel bir çocuktu. Kendisi simetrikti. Her şeyin en iyi olmasını isterdi. Meyve soysam tabağına en düzgünlerini koyardım. Güleda, müzik dinlemeyi severdi. Sakin bir yapısı vardı. Kötü bir söz kullanmazdı" dedi.

BABA CANKEL'DEN DAYANIŞMA VURGUSU

Bu süreçte örülen dayanışmaya değinen Baba Mustafa Cankel de adalet talebini yineledi. Cankel, "Kızım Güleda'nın öldürülmesi ile üzüntü içerisindeyiz. Bize destek olan herkese minnettarım. Sivil toplum kuruluşları, duruşma öncesi sosyal medyada örgütleniyor. Son zamanlarda kesinleşen Ceren Özdemir ve Ceren Damar davaları var. Sanıklar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldı. Her ne kadar sanıklar bu cezaları alsalar da ölenler geri gelmiyor ve acılar dinmiyor. İnşallah kızımın davasında da katile en ağır ceza verilir. Bazı avukatların davalarda hukuka aykırı savunma yapmalarını kınıyorum. Bizim gibi aileleri bu durum daha fazla üzüyor. Mahkemenin adil bir karar vererek acımızı bir nebze hafifleteceğini düşünüyorum" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 1'inci Sınıf Öğrencisi Güleda Cankel, 18 Kasım Pazartesi günü ayrıldığı erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından işkence edilerek katledildi. Pehlivan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cankel'in cenazesi ise memleketi Muğla'da toprağa verildi.

Zafer Pehlivan hakkında Isparta Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianame, geçen yıl Aralık ayında Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Zafer Pehlivan hakkında, "tasarlayarak" ve "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianamede, cinayete ilişkin detaylara da yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İskender Bayhan: Türkiye, emperyalistlerin bölgedeki varlıklarını güçlendiriyor

SONRAKİ HABER

Habaş'ta patron toplu sözleşmeyi uygulamamak için işçilere baskı uyguluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...