24 Şubat 2020 07:46 Güncelleme: 24 Şubat 2020 08:41

Tüm Emekli Sen kahvaltısında mutfaktaki yangına isyan

İzmir'de Tüm Emekli Sen Bornova Şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıda "Mutfaktaki yangına isyan" sloganı dikkat çekerken, örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrıları yapıldı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Tüm Emekli Sen Bornova Şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi. Havuz Restoranda düzenlenen kahvaltıya sendikanın genel merkez yöneticileri, şube başkanları, Emek Partisi İlçe Yöneticileri ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de katıldı. Kahvaltıda "mutfaktaki yangına isyan" sloganı öne çıkarken, demokrasi mücadelesinden emekli olunmayacağı vurgulandı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Tüm Emekli Sen Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşüneli, emeklilerin yaşam koşullarının zorluğuna değinerek, insanca yaşanacak ücret ve ek zam taleplerini dile getirdi. Düşüneli, 12 milyon emeklinin yaklaşık 8 milyonunun açlık sınırının altında yaşadığına vurgu yaparak AKP iktidarının emperyalistlerle işbirliği halinde içeride ve dışarıda sürdürdüğü savaş politikalarının faturasının emekçiye, emeklilere çıkarıldığını ifade etti. Düşünceli krizin faturasının da emeklilerden çıkarıldığını, buna karşı dünyanın her yerinde kriz karşıtı halk isyanları olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de de örgütlü mücadeleyi yükselteceklerini dile getirdi.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE VURGUSU

CHP Milletvekili Atila Sertel ise, Türkiye'de yaşayan 12 milyon emeklinin 8 milyonunun asgari ücret ve altında maaş aldığına dikkat çekti. Sertel, emeklilerin sorunlarının çözümü için İntibak Yasası gibi mecliste çok sayıda çalışma yaptıklarını, önerge sunduklarını fakat kabul görmediğini ifade ederek, "Ancak 12 milyon emekli kendi sorunları etrafında örgütlü davranırsa bu sorunlar çözülebilir" dedi. Etkinlikte sendikaya üye emeklilerin kaleme aldığı kitapların tanıtımı için bir imza standı kurulurken, Eğitim Sen 4 No'lu Şubesi Halk Müziği Korosu da mini bir dinleti sundu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam