24 Şubat 2020 07:31
Son Güncellenme Tarihi: 24 Şubat 2020 12:41

KESK'e bağlı sendikalar olan SES ve BES'te kongre süreçleri devam ediyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Büro Emekçileri Sendikasında kongre süreçleri devam ediyor.

Fotoğraf: SES Van Şubesi

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Büreo Emekçiler Sendikasında şubelerin genel kurul süreçleri devam ediyor.

İstanbul'da SES Aksaray Şubesinin 10. Olağan Genel Kurulunda birlik ve daha ileriden mücadele çağrısı yapıldı.

Yeni dönem için karar önergelerinin sunulduğu kongrede üç liste yarıştı. A grubundan Özkan Gökbayrak, B grubundan Birsen Dursun, Fadime Dursun ve Türkan Aydoğmuş, C grubundan Yasemin Bakır, Mir Tajidin Kaşbaş ve Zeynel Abidin Barut şube yürütme kuruluna seçildi.

SES Şişli Şubesinin kongresinde seçim sonuçlarına göre Fadime Kavak, Sibel Ünver Karayel, Abuzer Aslan, Ahmet Özdemir, Fırat Burak Gürhan, Davut Ak ve Dilek Cengiz şube yönetimine seçildi.

SES Bursa Şubesinin kongresinde ise İrfan Açık, Deniz Alkan, Deniz Gündüz Önen, Erdinç Dülger, Demir Sağlık, Necmettin Şafak ve Esra Uzun yönetim kuruluna seçildi.

SES İstanbul Anadolu Şubesinin kongresinde yönetimin çoğu kadınlardan ve gençlerden oluştu. Yönetime Nurdan Gürer, Aytekin Karadoğan, Edibe Aşık, Çilem Korkmaz, Ozan Bilgin, Diren Doğan Gezgin ve Türkan Yavuz girdi.

SES VAN ŞUBESİ GENEL KURULU: KAMU BİRİKİMİ ŞEHİR HASTANELERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

SES Van Şubesi 10. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Konuşmaların öncesinde; deprem sonrası enkaz altında yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dilenip, koronavirüs şüphesiyle oluşturulan karantinaya dair hastanelerdeki son duruma dair bilgi verildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan SES Van Şubesi Eş Başkanı Fatma Aslan, “Ortadoğu’da çözüm bekleyen temel iki sorun olan Filistin ve Kürt sorunu emperyalistlerin çözümsüzlük üzerinden hegemonya savaşı olmaktadır. Yakın zamanda bölgemizde yaşanan mültecilerin donarak hayatını yitirmesi bu politikaların sonucudur” dedi.

AKP’nin ekonomi politikalarıyla krizi daha da derinleştirdiğini ifade eden Aslan, “İşsizliğin arttığı yoksulluğun derinleştiği beraberinde intihar vakalarının yaşandığı toplumsal buhranla karşı karşıyayız. Aynı zamanda sermayeye rant sağlamak için yap işlet devret modeliyle yapılan havaalanlarına, şehir hastanelerine kamunun birikimi peşkeş çekilmiştir” dedi.

Delegelerin konuşmasının ardından kongre seçimlerle son buldu.

BES İSTANBUL 3 NO’LU ŞUBE KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BES İstanbul 3 No’lu Şubenin 9. Olağan Genel Kurulu, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Genel Merkez binasında yapıldı.

İki listenin yarıştığı seçimlerde Salih Aksoy başkanlığındaki liste kazandı. Yönetime Salih Aksoy’la birlikte Abdürrezak Taş, Ataman Yüksel, Rıza Torun, Fadıl Gören, Mehmet Şimşek ve Aziz Polat girdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB koronavirüs için heyet oluşturdu

SONRAKİ HABER

Tüm Emekli Sen kahvaltısında mutfaktaki yangına isyan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...