24 Şubat 2020 07:12

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi 7. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi: “Kapitalist rüyadan, kapitalist barbarlıktan artık kurtulmamız lazım.”

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesinin 7. Olağan Kongresi, Kocaeli Yüksek Öğrenimliler Derneğinde (KYÖD) gerçekleştirildi.

Kongrenin divan başkanlığını CHP Eski Milletvekili Bekir Yurdagül üstlenirken, divan üyeliklerini BES Kocaeli Şube Eski Başkanı Gülizar Ateş ve SES Kocaeli Eski Başkanı Gökhan Bektaş yaptı.

Kongrede; 7 yönetim kurulu üyesi, 3 denetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi ve 9 genel merkez üst kurul delegesi seçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Erdal Karakuş dördüncü kez bu göreve seçildi.

Kongrede açılış konuşmasını yapan Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, Kocaeli’nin problemlerinden bahsetti. Fabrikaların varlığına, kanser oranlarına ve trafiğin keşmekeşliğine değinen Karakuş, “Tüm sektörlerin en büyük fabrikaları Kocaeli’de. Otoyollar, limanlar... Peki bunun karşılığında ne yaşıyoruz? Kapitalizmin en büyük iddiasına göre cennette yaşamamız lazım. Buna rağmen Kocaeli’nin sağlık taramasına baktığımızda kanser oranları, erken ölüm oranları Türkiye ortalamasının üzerinde. Kentte her insan zamanı geldiğinde bu kenti terk etmek için zaman ve mekan kollamakta. Bu kadar fabrika yapılırken hiçbir vatandaşın görüşü alınmadı. Bir sabah kalkıp bakarsınız mahallemizde kentsel dönüşüm başlamış, bir fabrika kurulmuş” dedi.

“BARBARLIKTAN KURTULMAMIZ LAZIM”

Karakuş, “Kapitalist rüyadan, kapitalist barbarlıktan artık kurtulmamız lazım. ‘Başka bir düzeni nasıl oluşturabiliriz’ deme vakti. Fabrikalarda, iş kollarında, tarlalarda yaşamı üreten biziz. Kimliklerimizi kültürel zenginlik olarak görüp yan yana yaşamanın biçimlerini aramamız gerekiyor. Biz ezileniz, emekçiyiz, alın terimizden başka silahımız yok” ifadelerini kullandı. İzmit Belediyesinde gerçekleştirilen sözleşmeye de değinen Karakuş, “Örnek bir sözleşme gerçekleştirdik. İzmit Belediyesi, Kocaeli’de yoksulluk sınırının üzerine çıkan tek belediyedir” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kuruluna Erdal Karakuş, Güzide Saatçi, Selim Eren, Şafak Yıldız, İsmail Hakkı Eren, İbrahim Temel, Ayla Yükselen seçildi.

Kongreye, MMO ve KESK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri, İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Ünal Özmural ve Dilek Yalçın'ın yanı sıra CHP, Emek Partisi, Alevi Kültür Derneği, Kocaeli Dersimliler Derneği katıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Edremit'te Eğitim Sen üyesi kadın emekçiler 8 Mart öncesi kahvaltıda buluştu

SONRAKİ HABER

Esenyalı'da işçi kadınlar buluştu: Hep birlikte hareket edelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa