23 Şubat 2020 17:48

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube 11. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube 11. Olağan Genel Kurulunda, artan hak gasplarına karşı işyerlerinden başlayarak birleşik mücadeleyi örgütleme çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube 11. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Genel Kurulda artan hak gasplarına karşı işyerlerinden başlayarak birleşik mücadeleyi örgütleme çağrısı yapıldı.

Genel Kurulun yapıldığı Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi salonuna “Eşitsizliği doğa değil toplum yaratır”, “Şiddete ayrımcılığa mobbinge dur de”, “Mücadele kadınları birleştirir, kadınlar dünyayı güzelleştirir”, “Yaşasın grevli toplu sözleşmeli sendika mücadelemiz” ve üç dilde “Kadın yaşam özgürlük” yazılı pankartlar asıldı.

Kongreye SES, BES, Eğitim Sen Şube yöneticileri ile CHP, HDP, Emek Partisi, Yeşil Sol Gelecek Partisi yöneticileri de katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Şube Başkanı İsmail Şimşek, tek adam tek parti rejiminin baskıcı, emek düşmanı politikalarına karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesini yükseltmek için kamu emekçilerinin birleşik mücadelesine ihtiyaç olduğunu söyledi. “Bütün sorunlarımıza karşı yan yana yürüyeceğiz ve yalnız olmadığımızı göreceğiz. Gücümüzü haklılığımızdan, yan yana duruşumuzdan alıyoruz” diyen Şimşek işyeri çalışmalarının önemine dikkat çekti ve tekrar aday olmayacağını duyurdu.

"ÖRGÜTLÜ OLURSAK KAZANABİLİRİZ"

Kısa selamlama konuşmalarının ardından yönetim kurulunun sunduğu raporlar oylanarak aklandı. Ardından delege konuşmalarına geçildi.

Şuayip Vayiç, ekonomik, politik ve toplumsal gelişmelere dikkat çekerek, “Karşımızda tek başına AKP iktidarı ve tek adam rejimi yok, tek başına sermaye odakları yok, tek başına uluslararası sermaye yok, karşımızda örgütlü bir güç var. Ve bu güç, ben nasıl istersem öyle yaşayacaksınız diyor. Çıkardığı herhangi bir yasayı uygularken emekçileri bana oy verenler vermeyenler diye ayırmıyor. Bu örgütlü güce karşı ancak gerçekten örgütlü olursak kazanım elde ederiz. Bunun yolu sendika üyesi olsun olmasın, birleşik mücadeleyi işyerlerinden başlayarak örmekten geçiyor. Sendikanın asıl yürütmesi buradaki delegelerdir. Sizsiniz, biziz ancak bir yürütme organı gibi çalışırsak ve değiştireceğimize inanırsak başarabiliriz. Ve böyle davranırsak sendika içi demokrasiyi işletebilir, organları daha doğru çalıştırabiliriz” dedi.

Reyhan Kaygusuz da kadın emekçilerin sorunlarına dikkat çekerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Kemalpaşa temsilciliği adına söz alan delegeler ise temsilciliklerin şube çalışmalarında daha fazla önemsenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Tek listeyle gerçekleşen seçimde Şuayip Vayiç, İsmail Akyol, Akın Geçer, Aylin Aydın, Şengül Yalçın, Abdullah Aydınlı, Erol Berge yönetim kuruluna getirildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam