23 Şubat 2020 14:19

Ceren Damar Şenel’in babası: Sanığın avukatı Vahit Bıçak'a dava açacağım

Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Mustafa Damar | Fotoğraf: Muhammet Bayram/DHA

Paylaş

Ankara’da, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında ‘ölünün hatırasına saygısızlık’ ile ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından dava açmaya hazırlanıyor.

Sanık avukatı Vahit Bıçak esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunma sırasında Ceren Damar Şenel’in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğü ve müvekkilini tehdit ettiğini iddia etmişti. DHA’ya konuşan baba Mustafa Damar, 14 aylık hukuk mücadelesinin sonunda mahkemenin sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiğini hatırlattı. Cezanın adaletin tecelli etmesine yetmediğini söyleyen Mustafa Damar, “Burada mahkemeye söyleyebileceğimiz bir şey yok. Heyet mevcut yasalar çerçevesinde öngörülen cezayı verdi. Ülkemizde bilindiği gibi idam cezası yok. Onun bir alt cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. Fakat bu da gerçekten uygulanan bir ceza değil; benim üzüntüm bu. Bunun karşılığı 30 yıl hapis. Bu cezayla da adaletin tecelli ettiğine inanmıyorum” dedi.

"KARŞILIKSIZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Davada sanık avukatı Vahit Bıçak’ın psikolojik şiddetine maruz kaldıklarını belirten baba Damar “Ölünün hatırasına hakaret etti. Daha da ileri giderek şahsıma, aileme yönelik psikolojik şiddet uyguladı. Kamuoyunun gözü önünde tehditlere varan ifadelerde bulundu. Bunların karşılıksız kalmaması gerekir. Bugüne kadar sabrettim, kızımın davasının zarar görmemesi için sustum. Ancak bunların tamamını derledim, toparladım. Kesinlikle yanına bırakmayacağız. Önümüzdeki günlerde harekete geçeceğim. Kesinlikle dava açacağım çünkü birincisi kızımın namusuna dil uzattı, ikincisi beni tehdit etti. Bunların tamamı yargının çatısı altında, avukatların, sivil toplum örgütlerinin, kamuoyunun gözü önünde yapıldı. Her şey aleni yapıldı. Dolayısıyla kendisi hakkında suç duyurusunda bulunup, en ağır cezayı alması için çalışacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Japonya’daki “koronavirüs gemisi” çalışanlarına ne oldu?

SONRAKİ HABER

Jeofizik Uzmanı Dr. Gündoğdu: İran'daki deprem Doğu ve Kuzey Anadolu Fayı ile ilgisiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...