22 Şubat 2020 18:54
Son Güncellenme Tarihi: 22 Şubat 2020 19:25

Van’da 3 kişi koronavirüs şüphesi nedeniyle karantina altında tutuluyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 hasta koronavirüs şüphesi nedeniyle karantina altına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 kişi koronavirüs şüphesi ile karantina altına alındı. Geçtiğimiz gün Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine koronavirüs şüphesiyle giriş yapan 2 hastanın ise iyileşme gösterdiği için taburcu edildiği ifade edildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2’si kardeş 3 hastanın koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındı. Hastalar için laboratuvar imkanlarının yetersizliği nedeniyle henüz kesin tanı konulmadı ancak klinik bulguların koronavirüse işaret ettiği belirtildi.

Evrensel’e konuşan SES Şube Başkanı Sezer Önenç, İran sınırından getirilen hastaların tamamının Türkiyeli olduğunu ve karantina bölgesi olarak belirlenen KVC Yoğun Bakım Ünitesinde tutulduğunu söyledi.

Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri ise kesinlikle bir tanı konulmadığını söyledi. Uzman hekimler, şüpheli hastadan alınan numunenin Ankara'ya gönderildiğini ve kesin tanının ancak buradan çıkacak sonuca göre verilebileceğini dile geitirdi. Hastane yetkilileri numune sonuçları çıkana kadar prosedür olarak virüs şüphesi taşıyan hastaların karantina altında tutulacağını söyledi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin de konuyu incelemek üzere Van'a geldiği belirtildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: GÜMRÜK KAPISINDAN GİREN HERKESİN KONTROLÜ YAPILIYOR

Koronavirüsü şüphelerine ilişkin Van İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "Van’ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şuan bir Coronavirüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan ilimize Ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik ise sosyal medyada "Değerli Vanlılar Van EAH olarak corono virüse karşı üst düzeyde gerekli tedbirler alınmış, bu konuda hassasiyet ile çalışmalar sürmektedir. An itibariyle 'tanı almış' herhangi bir vakamız yoktur. Güncel veriler ile halkımız bilgilendirilecektir" mesajını paylaştı.

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE KARANTİNA KOŞULU YOK

Gün içerisinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine giriş yapan iki hastada da koronavirüsü şüphesi bulunduğu belirtildi. Her iki hastanın da İran’a giriş çıkış yaptığı belirtildi. Hastaneye daha önce giriş yapan hastaların durumlarında iyileşme gözlendiği için taburcu edildikleri belirtildi. Ancak koronavirüs şüphesi ile hastaneye gelen hastaların karantina altına alınmadığı öğrenildi. Ayrıca YYÜ’ye bağlı Odabaşı Eğitim Araştırma Hastanesinde karantina koşullarının bulunmadığı da ifade edildi.

Kentte koronavirüs şüphesiyle vakalarının artabileceği belirtiliyor. Hastanede çalışan görevliler, yetkililerden duruma ilişkin açıklama bekliyor.

İRAN'DA KORONAVİRÜS 5 CAN ALDI

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e ulaştığını açıklamıştı. İran'daki koronavirüs vaka sayısı ise en son 28 olarak açıklanmıştı.

Dün (21 Şubat) bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Dün geceden itibaren İran'dan gelen tüm yolcuları sağlık personelimiz sağlık kontrolünden geçiriyor. Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor" açıklamasında bulunmuştu. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fahrettin Altun’dan 'İdlib' açıklaması: Sabrımız taştı ama Rusya’ya güveniyoruz

SONRAKİ HABER

Hozat’ta 10 yaşındaki bir çocuğa istismar: Şüpheli gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...