22 Şubat 2020 17:06

Yaşar Kemal ölüm yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak

Yaşar Kemal beşinci ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yaşar Kemal beşinci ölüm yıl dönümünde anılıyor. Usta yazar için, hafta boyunca Yaşar Kemal Vakfının içinde olduğu birçok etkinlik düzenlenecek. 25 Şubat’ta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde düzenlenecek ilk etkinlikte Turan Günay’ın moderatörlüğünde; Arif Keskiner, Barış İnce ve Fahri Aral Yaşar Kemal’in gazetecilik yıllarının edebiyatına etkilerini anlatırken, o yıllara ait anılara yer verecek.

27 Şubat’ta Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde Burhan Sönmez’in moderatörlüğünde; Ayşegül Tözeren, Barış İnce, Hande Çiğdemoğlu ve Yavuz Ekinci kendi yazarlık serüvenleri, arayışları ve savaşımları ışığında “Kendi Yaşar Kemal”lerini paylaşacaklar.

28 Şubat’ta Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen anma programında Ahmet Ümit, Nebil Özgentürk ve Sezai Aydın Yaşar Kemal edebiyatı üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

29 Şubat’ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Güven Turan moderatörlüğünde; Aydın Uğur, Ahmet Güneştekin, Ercan Karakaş ve Zeynep Oral Yaşar Kemal’in romanlarındaki doğa teması ve yazarın öncü doğa kavrayışı üzerine konuşacaklar.

Yaşar Kemal Arşivi’ne armağan fotoğraflardan hazırlanan bir seçki 24-27 Şubat tarihleri arasında Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezinde ve 28 Şubat’ta Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde sergilenecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de tacizlere ilişkin anket: Güvenli ve özgür bir kampüsü hedefliyoruz

SONRAKİ HABER

“Kayyumların saldırdığı ilk alan kültür sanat oldu”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...