22 Şubat 2020 15:38

Cezayir'de gösterilerin birinci yıl dönümünde halk yine sokaklardaydı

Cezayir'de Abdulaziz Buteflika'yı istifaya götüren eylemler birinci yıl dönümünde devam etti.

Arşiv | Fotoğraf: AA

Paylaş

Cezayir'de eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'yı istifaya götüren gösterilerin başladığı 22 Şubat'ın 1'inci dönümünde başkent dahil olmak üzere birçok kentte dün başlayan gösteriler bugün de devam etti.

Başkent Cezayir'in merkezinde yer alan Diduş Caddesi'nde toplanan binlerce kişi, ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Muradiye'ye doğru yürüyüşe geçti ancak polisin engel olmasıyla geri çekilerek Merkez Posta Binası'nın olduğu meydana doğru ilerledi.

Halk, “Halk rejimin yıkılmasını istiyor”, “Bir yıldır bekliyoruz ve durmayacağız”, “Taleplerimiz sosyal değil siyasi” ve “Halk hareketi hepiniz gidinceye kadar devam edecek” sloganları atarak bağımsızlık ve devrim çağrısı yaptı.

Başkentin pek çok noktasında ve meydanlarda polis ekiplerinin güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Sosyal paylaşım platformlarında yer alan videolarda ise ülkenin orta kesimi, batısı ve doğusundaki birçok kentte vatandaşların sokaklara indiği görüldü.

Ülkeyi 20 yıldır yöneten Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen cumhurbaşkanlığına 5. kez aday olması üzerine 22 Şubat 2019'da halk sokaklara dökülmüştü. Buteflika, ordunun müdahalesiyle Nisan 2019'da istifa etse de protestolar, “Buteflika rejimi temsilcilerinin yönetimden uzaklaştırılması” talebiyle devam etmişti. (Cezayir/AA)

ÖNCEKİ HABER

Davasını işi, işini davası olarak gören bir devrimci

SONRAKİ HABER

İsrail polisi bıçaklı saldırıda bulunduğu iddia edilen Filistinliyi öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...