22 Şubat 2020 14:56

Ölüm orucunda olan Mustafa Koçak'ın ailesine gözaltı

Adil yargılanma talebiyle 235 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak'ın anne ve babası, Kadıköy’de eylem yapmak isterken polislerce gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adil yargılanma talebiyle 235 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak'ın anne ve babası, İstanbul Kadıköy’de seslerini duyurmak için eylem yapmak istedi. Polis eyleme izin vermezken Anne Zeynep Koçak ve Baba Hasan Koçak gözaltına alınarak İskele Karakoluna götürüldü.

Khalkedon Meydanı’nda "Mustafa Koçak adalet için 235 gündür ölüm orucunda" pankartı açan aile, Mustafa Koçak’ın giderek ağırlaşan sağlık durumuna dikkat çekti. Baba Hasan Koçak, “Mustafa’yı ölüme terk etmeyeceğiz” derken, Anne Zeynep Koçak da “Benim oğlum 225 gündür aç. Ne olur oğlumun sesi olsunlar” dedi.

Hasan ve Zeynep Koçak, meydana gelen sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Polisin tutumuna tepki gösteren Hasan Koçak, “Kadir Topbaş'ın oğlu ve damadı olmadığı için mi ses çıkartılmıyor? Adalet fakire yok mu ? Adalet istiyoruz, başka bir şey değil” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çalışma yaşamında kadınlar: Beterin beteri, kadınların kaderi olsun isteniyor

SONRAKİ HABER

Davasını işi, işini davası olarak gören bir devrimci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...