22 Şubat 2020 13:31

Tüm Bel Sen Gaziantep şubesi kongresini gerçekleştirdi

Antep’te KESK bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikasının (Tüm Bel-Sen) Gaziantep şubesi kongresini gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikasının (Tüm Bel-Sen) Gaziantep şubesi kongresini gerçekleştirdi. Çetin Emeç Konferans Salonu’nda yapılan kongreye DİSK Tekstil Sendikası, DİSK Genel İş Sendikası, KESK'e bağlı sendikalar, Tüm-Tis, Emek Partisi yöneticileri katıldı.

Şube başkanlığı görevini yürüten Niyazi Çevik Tüm Bel Sen'in mücadeleci tarihine dikkat çekerek, “emek ve demokrasi mücadelemizden rahatsızlık duyanlar, üyelerimizi KHK’lar ile ihraç edenler tarihe karışacaklar” dedi. İktidarın baskılarını arttırdığı bu süreçte mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Çevik, “Şovenizme karşı kardeşliği savunduk. Biz mücadele edeceğiz. Biz iktidar tarafından kurulan yandaş sendika değiliz” diye konuştu.

Kongrede söz alan eski Şube Başkanı Yusuf Şahinler ise ekonomik krizin etkilerini en fazla işçilerin emekçilerin yaşadığını belirterek, “Gün geçmiyor ki bir baba ekonomik krizden dolayı hayatına son vermesin. Krize karşı mücadele etmekten başka bir yolumuz bulunmuyor” dedi. AKP iktidarının baskılarını arttırdığı bir süreçten geçildiğinde dikkat çeken Şahinler, “Demokratik ülkelerin olmazsa olmazı yargı, AKP’nin oyuncağı haline gelmiştir. Ülkemiz açık bir cezaevi haline gelmiştir. Kürt sorunu bunca acı ve göz yaşına rağmen iktidarın savaş politikalarında ısrarı ile çözümsüzlüğe sürüklemiştir” dedi. Emekçilerin ve halkların bölgede barış istediğini söyleyen Şahinler, “Haklarımızın ihtiyacı barıştır. Tüm bunlara rağmen Orta Doğu’da savaş bataklığına saplanmıştır. Taraf olmak bir yana savaş bataklığına saplanmıştır. Biz emekçiler savaşa karşı halkların kardeşliğini savunuyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır ve Batman'da kayıp yakınları: Kayıplar bulunsun, failler yargılansın

SONRAKİ HABER

Şair Tuğrul Keskin'in imza gününe okurlarından yoğun ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa