22 Şubat 2020 13:33

CHP Bursa İl Örgütü: 133 milyon lira burada çürüyor

CHP Bursa İl Örgütü uzun süredir tamamlanmayan Terminal-Kent Meydanı T2 raylı Sistem hattında inceleme yaparak kent meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Bursa İl örgütü bir türlü bitirilemeyen Terminal-Kent Meydanı T2 raylı sistem hattına ilişkin kent meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yarım kalan Terminal-Kent Meydanı T2 raylı sistem hattında CHP İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan be belediye meclis üyeleri incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası CHP’liler Kent Meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya çok sayıda CHP üyesi de katıldı.

“YARIM KALMIŞ PROJELERİ PAYLAŞACAĞIZ”

Basın açıklamasını gerçekleştiren Karaca, “Bursa’nın o kadar çok sorunu var ki, herhalde görev süremizde 2 yıl sokakta geçecek. Her gün yeni bir yarım kalmış proje karşımıza çıkıyor. Bunları Bursa kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

8,5 kilometrelik T2 hattı için Terminal yakınlarından başlattığı yürüyüşü kent meydanında noktalayan Karaca, “Bu proje baştan itibaren yanlış. Yol boyunca Yalova Yolu’ndaki esnafla tek tek görüştük. Bir tane esnaf bile bu projeden memnun değil. Yerin altından geçmesi gerekiyordu. Dünya birleşirken AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa’yı ikiye böldü. Bursa’nın kadim mahalleleri ikiye ayrıldı. Esnaf yolun karşı tarafındaki başka bir esnaftan ihtiyacını almak için saatlerce yürümek zorunda kalıyor” dedi.

“GÜZERGAH YANLIŞ, PROJE YANLIŞ”

“Proje 2015 yılında ihale edildiğinde 133 milyon liraydı. Bu paranın tamamı bitti” diyen Karaca, “İnşaat kısmının yüzde 80’i bitti ancak mekanik kısmına dokunulmadı. Bir 130 milyona daha ihtiyaç var. Güzergâh yanlış, proje yanlış. Burada yapılacak hattın günlük yolcu taşıma kapasitesi 5 bin-7 bin arası. Bu hattın uzun ömürlü olması için DOSAB’dan Demirtaş’a kadar uzaması gerekiyor. 150 bin kişinin yaşadığı lokasyona ulaştırmazsanız günlük taşıma kapasiteniz sınırlı kalacaktır. Hattın, T1 hattına ve metroya entegre edilmesi gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmaz. Dünyadaki sistem budur ama bizim yöneticilerimiz rüyalarıyla proje ürettiği için, bilimsellikten uzak, gördükleri rüyalarla proje geliştirdikleri için böyle tablolarla karşı karşıya kalıyoruz. Burada çürüyen Bursa’nın 133 milyon lirası. Üstüne bir o kadar daha para harcanacak. Projenin bitiş tarihi 25 Haziran 2018 idi. Şu an 2020 yılındayız” dedi.

Hattın ne zaman biteceğinin hâlâ belli olmadığını söyleyen Karaca, “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın hatlara girişi kapatmasına da “Hatlara inmemize izin vermediler ama biz de halkın içinden yürüdük. Hatları kapatabilirsin ama bizim halkın içinden yürümememizi engelleyemezsin. Biz halkın içindeyiz. Bu sorunların çözümü için de her noktada olacağız. 2 yıl boyunca bütün eksiklerini dile getireceğiz” diyerek tepki gösterdi.

KAYIŞOĞLU: BURSA PROJE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞTÜ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise Bursa'nın AKP iktidarı döneminde proje çöplüğüne dönüştüğünü vurguladı. Kayışoğlu, “Timsah Arena bitmiş değil. Hızlı tren aynı şekilde. Bursa’nın milyonları oralarda yatıyor. Hiçbir proje zamanında bitmiyor. Bursa’yı da Türkiye’yi de yönetemedikleri çok net gözüküyor. Bizler, yurttaşlarımızın vergilerine sahip çıkıyoruz” dedi.

AYDIN: KAYNAKLAR ÇARÇUR EDİLİYOR

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise Bursa'nın, Bursalıların kaynaklarının, tüyü bitmemiş yetim hakkının bilimden uzak projelerle çarçur edildiğini vurguladığı konuşmasını “Umarım bundan sonra da bilim insanlarını, akademik odaları ve muhalefeti de dinlerler, ki bu paralar çöpe gitmez” diyerek sonlandırdı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD Van Şubesi, Van’daki cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini raporladı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır ve Batman'da kayıp yakınları: Kayıplar bulunsun, failler yargılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa