22 Şubat 2020 12:36

SES Bakırköy Şubesi, 10. Genel Kurulu'nu yaptı

SES Bakırköy Şubesinin 10. Genel Kurulu'nda konuşan Nuran Güngör, vergi yükü, düşük ücret, işsizlik, yağma ve talanın altında ezilen işçi ve emekçilere mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi, Bakırköy Kültür Merkezinde 10. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Sinevizyon gösterimi, saygı duruşu ve divan seçimi ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Nuran Güngör yaptı. "Kapitalizmin insanlığa refah, kalkınma, hakça bölüşüm vadettiğini ancak kapitalist çelişkinin derinleşerek geriye yoksulluk, savaşlar, göçler, ekolojik felaketler bıraktığını; serbest piyasacı özelleştirme politikalarının iflas ederken halkın, emekçilerin kullanmadığı köprülere-yollara para ödediğini, vergi yükü, düşük ücret, işsizlik, yağma-talanın altında ezildiğini; 40 yıllık kapitalist masaldan geriye yoksulluk yıkım ve faşizmin kaldığını ifade eden Güngör, bu koşullarda doğan SES’in fiili ve meşru mücadele hattından taviz vermeden mücadelesine devam ettiğini belirtti.

Derin bir kriz ortamında geçilen bu günlerde yeni olanakların da doğduğuna dikkat çeken Güngör, toplumsal muhalefete düşen görevin nefes alma olanaklarını arttırmak, emek örgütlerinin ise bilinçli hareket ederek toplumsal muhalefetin gelişmesinde rol oynamak olduğunu dile getirdi.

Yeni emeğin Türkiyesi için omuz omuza laik, demokratik, sosyal bir hukuk bir devleti için mücadele ettiklerini söyleyen Güngör, emeği, adaleti, temel hakları, doğayı, kadınları ve çocukları savunmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasını tamamladı.

Genel İş İstanbul Avrupa 2 No'lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası YK Üyesi Serhat Semiz ve Emek Partisi İl Örgütü adına Murat Çelebi’nin konuşma yaptığı kongrede tek liste halinde seçime girilecek. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurt dışına çıkmak isteyen İranlı mülteci aylardır çadırda bekliyor

SONRAKİ HABER

İHD Van Şubesi, Van’daki cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini raporladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...