22 Şubat 2020 12:02

Mersin'de aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu 6 kişi gözaltına alındı

Mersin'de “terör örgütü propagandası” yaptıkları iddiasıyla aralarında HDP ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 6 HDP'li gözaltına aldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mersin'de yapılan ev baskınlarında aralarında HDP ilçe eş başkanları ve yöneticilerin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskın sırasında evleri didik didik arayan polisler, kimi dijital malzemelere el koydu. Baskınlarda, HDP Akdeniz İlçe Eş Başkanı Feyza Kaya, HDP Toroslar İlçe Eş Başkanı Cabbar Karabeg, HDP Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Nuray Aslan ile HDP Mersin İl Yöneticileri Nazan Dündar, Cihan Kökbalık ve Ercan Alp gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen HDP’liler İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

HDP MERSİN İL ÖRGÜTÜ’NDEN GÖZALTILARA TEPKİ

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, yarın toplanacak 4. Büyük Olağan Kongreleri öncesi parti yöneticileri ve üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Parti binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Alış, bu tür operasyonlarla partilerinin illegalize edilip, demokratik siyaset alanının dışına itilmek istendiğini söyledi.

Yapılan gözaltılar ile aynı zamanda yarın Ankara’da toplanacak 4. Büyük Olağan Kongrelerinin güçsüz geçmesinin amaçlandığını dile getiren Alış, her ne olursa olsun kongreye daha güçlü katılacaklarını vurguladı.

Alış, “İktidara, bizleri gözaltı operasyonlarıyla sindiremediğini ve sindiremeyeceğini bir kez daha hatırlatıyor; Türkiye kamuoyunu demokratik siyasete destek vermeye, intikam siyaseti yürüten AKP-MHP faşist bloğuna karşı durmaya çağırıyoruz” diyerek gözaltına alınan arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosundan Ceren Damar'ın katilinin avukatı Vahit Bıçak için soruşturma kararı

SONRAKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanlığı için Pervin Buldan ve Mithat Sancar öne çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...