22 Şubat 2020 08:51

Cağaloğlu Müdürü Necati Yener, çıkartılan yakalama kararının ardından ifade verdi

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, hakkında açılan hakaret davasına katılmadığı için yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından ifade giden Yener, yine velileri hedef aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Necati Yener hakkında öğrencilere hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada Yener’e yakalama kararı çıkarıldı.

Yaklaşık iki yıl önce düzenlediği sucuk partisine katılmayan öğrencilere hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada yargılanan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener için mahkeme, yakalama kararı çıkardı.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, şikayetçi öğrenciler, velileri, tanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, sanık okul müdürü Necati Yener'in avukatı, "Müvekkilimiz duruşmaya gelecekti ancak neden duruşmaya iştirak etmediğini bilmiyoruz. Önceki celselerde gelmişti" dedi.

“SANIK 4 CELSEDİR DURUŞMALARA GELMEMEKTEDİR”

Şikayetçilerin avukatı İbrahim Ergün ise, “Sanık 4 celsedir duruşmalara gelmemektedir. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ederiz. Tanıkların beyanlarının sanık savunması alındıktan sonra alınması gerektiği kanaatindeyiz” şeklinde konuştu. 

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Mahkeme, daha önceki celse zorla getirme emrine rağmen gelmeyen sanık Necati Yener hakkında savunmasını almaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Hazır olan tanıkların sanık Necati Yener'in savunmasının alınmasının ardından dinlenilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

MÜDÜR YENER VELİLERİ HEDEF GÖSTERMEYE DEVAM ETTİ

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener ise kararın ardından adliyeye gitti.

Yener, sosyal medya hesabından saat 20:00 sularında yaptığı açıklamada “Hakkımda yakalama kararı bulunduğuna dair medyada yapılan haber an itibariyle doğru değildir. Meslek onurumuza yakışır bir şekilde ifademizi vermiş bulunmaktayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Yener, velileri hedef göstermeye devam etti, “Şunun bilinmesini isterim; sosyal medyada yer alan veli görünümlü sahte hesaplarda yapılan mesnetsiz ithamlar için gerekli her türlü önlemi alıyor ve duruşumuzu bozmuyoruz, ne gerekiyorsa yapacağız ama sessizce...” ifadelerini kullandı.

BARIŞ YARKADAŞ: HABER YANLIŞ DEĞİL

Gazeteci Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından bir belge paylaşarak, “Yakalama emrinin kaldırıldığı” yazıyor. Haberde yanlış olan bir şey yok. Önce yakalama kararı çıkarılmış, Yener kararı duyunca gidip ifade vermiş” dedi.

NE OLMUŞTU?

“Sucuk partisi”ne katılmayan öğrencilere hakaretler edip bağırdığı iddiasıyla veliler, 2018 yılında Yener hakkında dava açmışlardı. İlk duruşması 2019 Nisan ayında görülen davada Yener hakkında ifade vermediği için 2019 Ekim'inde gerçekleşen duruşmada zorla getirme kararı çıkarılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran’da oy sayım işlemi devam ediyor

SONRAKİ HABER

Bergama'da bulunan Tariş Yemta'da 7 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...