22 Şubat 2020 08:18

Feyzioğlu'dan Avukat Vahit Bıçak açıklaması: Ankara Barosu'nun işlem yapması lazım

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Ceren Damar cinayeti davasının sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında "Ankara Barosu'nun olağanüstü toplanıp işlem yapması lazım" dedi.

Metin Feyzioğlu | Fotoğraf: İsmail Kaplan/AA

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Araştırma Görevlisi Ceren Damar cinayeti davasındaki karar duruşmasında sanık avukatı Vahit Bıçak'ın yaptığı savunmaya tepki göstererek, "Ankara Barosu'nun pazartesi olağanüstü toplanıp işlem yapması lazım. Bir şekilde eğer Ankara Barosu soruşturma açmazsa bu kişi hakkında iş TBB'ye gelecek" dedi.

Çeşitli temasları nedeniyle Kars'a giden  Feyzioğlu, adliyede gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Feyzioğlu, öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel davasındaki karar duruşmasında, sanık avukatı Vahit Bıçak'ın yaptığı savunmaya tepki gösterdi.

TBB'nin itiraz mercii olduğunu ve soruşturma açma yetkisinin baroda bulunduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Ankara Barosu'nun bu kişi hakkında derhal soruşturma açması gerekir. Hiçbir savunma, hiçbir iddia yani hukukçuluk, avukatlık, savcılık görevleri insanların hatırasını rencide edilerek yapılamaz. Avukat Bıçak'ın savunması korumaya layık bir beyan değildir. Bu savunma değil, bu doğrudan doğruya gencecik bir akademisyenin delilsiz, dayanaksız savunma adına itibarsızlaştırılması ve en ağır şekilde üzerine gidilmesi gerekir diye düşünüyorum. Savunma hakkına eğer giriyor olsaydı, sert de olsa birilerini rahatsız ediyor da olsa ilk biz karşı çıkardık. Savunma hakkına dokunamazsınız derdik" diye konuştu. 

Feyzioğlu devamında "Ankara Barosu'nun pazartesi olağanüstü toplanıp işlem yapması lazım. Bir şekilde eğer Ankara Barosu soruşturma açmazsa bu kişi hakkında iş TBB'ye gelecek" ifadelerini kullandı.

Öğrencisi tarafından öldürülen Ceren Damar davasının dördüncü duruşmasında dün karar verildi. Sanık Hasan İsmail Hikmet için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve cezada indirime gidilmedi. Duruşmada savunma yapan sanık avukatı Vahit Bıçak'ın "Katliam yapmadı. Kantine gidip öğrencilerin üzerine elindeki silahı boşaltabilirdi ama yapmadı" ve "Eğer Ceren Damar yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı" şeklindeki sözleri büyük tepki çekti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Derbi nedeniyle bazı yollar kapatılacak

SONRAKİ HABER

ÖSYM eski Başkanı Demir ve yardımcısı Pekşen'e FETÖ davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...