21 Şubat 2020 20:17

ABD Dışişleri Bakanlığı: NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı. BM Genel Sekreteri ise "İdlib'de şiddet döngüsü sona ersin" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla, İdlib'de hayatını kaybeden 2 asker için Türkiye’ye başsağlığı diledi, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı. 

AA'da yer alan bilgilere göre açıklamada, "Türkiye hükümetine, askerlerinin ölümünden dolayı başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu tür eylemlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Başkan Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesinde İdlib'e yönelik endişelerini dile getirmiştir. Ayrıca, Trump bu görüşmede Rusya'ya Esad rejiminin zulümlerine desteği sonlandırması ve Suriye'deki iç savaşa siyasi bir çözüm bulunması için yaptığı çağrıyı yinelemiştir." 

BM: İDLİB’DEKİ ŞİDDET DÖNGÜSÜ SON BULSUN

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle yaklaşık 900 bin kişinin yerinden edildiği Suriye'nin kuzey batısında çocukların soğuktan öldüğünü ve uluslararası insani hukukun sistematik olarak ihlal edildiğini söyledi. 

Genel Sekreter, “İdlib'deki kabus ve şiddet döngüsü derhal son bulmalı ve ateşkes sağlanmalı” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da, “Kayyım Politikasının Kültür Sanata Etkileri” paneli

SONRAKİ HABER

İtalya'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 875'e çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...