21 Şubat 2020 17:43

Bergama Belediyesinden atılan 3 kadın işçinin eylemine "Erdoğan geliyor" yasağı

AKP’li Bergama Belediyesinin işten çıkardığı 3 kadın işçinin sürdürdüğü eyleme Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelecek olması nedeniyle bir hafta yasaklama getirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun işten çıkardığı 3 kadın işçinin mesai saatleri içinde belediye önünde üzerlerinde “işimi istiyorum” yazılı yeleklerle hak aramak için yaptıkları eyleme Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelmesi ve güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek bir hafta yasaklama getirildi.

1 HAFTA BOYUNCA YASAK

Ajans Bakırçay’ın haberine göre; yasaklama ile ilgili tebliğ edilen dilekçe, 5442 sayılı il idaresi kanununun 32/ç maddesine dayandırıldı ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, 22 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyaret edecek olması, ilçe genelinde aldırılan üst seviyedeki emniyet tedbirlerinin aksatılmaması gibi gerekçeler gösterildi. Tebliğ edilen dilekçede ayrıca; yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant ve çadır kurma, bildiri dağıtma v.b gibi her türlü eylem ve etkinliklerin Jandarma sorumluluk bölgesi dahil ilçe genelinde 21 Şubat Cuma günü saat 17.30 itibarıyla bir hafta yasaklama getirildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da bazı depremzedeler hasarlı binada yaşıyor: Kiralar ateş pahası

SONRAKİ HABER

ABD Dışişlerinden İdlib açıklaması: NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...